Ταϊλανδέζικο Mασάζ

Το Ταϊλανδέζικο μασάζ γίνεται χωρίς την χρήση λαδιών ή άλλων βοηθημάτων, με τον δέκτη να φοράει άνετα, κατά προτίμηση βαμβακερά ρούχα. Οι περισσότερες τεχνικές εφαρμόζονται με τον δέκτη να βρίσκεται ξαπλωμένος πάνω σε στρωματάκι στο πάτωμα (είτε μπρούμυτα, είτε ανάσκελα είτε στο πλάι) ενώ σε κάποιες τεχνικές ο δέκτης βρίσκεται σε καθιστή θέση και πάλι στο πάτωμα.

Το Ταϊλανδέζικο μασάζ αποτελείται από πιέσεις σε ειδικά σημεία του σώματος για την απελευθέρωση και ενίσχυση της ροής της ενέργειας των εσωτερικών μας οργάνων και από ήπιες διατάσεις για να χαλαρώσει το σώμα και να υποχωρήσουν οι εντάσεις και οι πόνοι. Το Ταϊλανδέζικο μασάζ είναι ολιστικό, δηλαδή στηρίζεται στις παραδοσιακές θεραπευτικές θεωρίες της Ανατολής και ως εκ τούτου χειρίζεται σε κάθε συνεδρία ολόκληρο το σώμα από τα δάχτυλα των ποδιών έως την κορώνα της κεφαλής, αντιμετωπίζοντας το σώμα ως ένα ενιαίο σύνολο, άρρηκτα συνδεδεμένο με τα συναισθήματα και την ψυχή του ανθρώπου.

Εκτός των όποιων ειδικότερων επιδράσεων, γενικά με το Ταϊλανδέζικο μασάζ πετυχαίνουμε τα εξής:

Χαλαρώνουμε από την νευρική ένταση, την κούραση και τις μυικές κράμπες Δίνουμε τόνο και ευλυγισία στους τένοντες, τους μύες και τις αρθρώσεις μας Διεγείρουμε την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, ενεργοποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα και τις αποτοξινωτικές λειτουργίες του σώματος Βελτιώνουμε την γενική φυσική μας κατάσταση αποκτώντας μακροζωία.

Ταϊλανδέζικο πήλινο σκεύος
Η θεραπεία γίνεται θερμαίνοντας πρώτα καλά το πήλινο σκεύος και μετά με διάφορες τεχνικές κάνουμε θεραπεία πάνω στο σώμα το οποίο πρώτα το έχουμε σκεπάσει με μία πετσέτα.
Η θερμότητα περνάει εσωτερικά, μαλακώνει πιασίματα, μυϊκούς πόνους και όλες τις παθήσεις που προκαλούνται από την εσωτερική υγρασία. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να μπούμε πιο βαθιά στο μυικό σύστημα για να δουλέψουμε και να το απελευθερώσουμε από συσπάσεις και μυικές εντάσεις.

Σχόλια

μοιράστε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu