Τα αιθέρια έλαια της Αγάπης

Η φύση μας εφοδιάζει με αμέτρητα δώρα για τη βελτίωση της καθημερινής μας ζωής, δώρα που αντικρίζουμε καθημερινά και συχνά μπορεί να μη γνωρίζουμε τίποτα για τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Τα ομορφότερα από όλα προέρχονται δίχως αμφιβολία από το υπέροχο φυτικό βασίλειο, με τις θεραπευτικές και αρωματικές του ιδιότητες, πηγή χαλάρωσης και γιατρειάς στη θέα του και μόνο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως πολλοί ειδικοί της υγείας συνιστούν χρόνο στην ύπαιθρο.

Μία από τις κυριότερες προσφορές του φυτικού βασιλείου, πέρα από τους καρπούς που εμπλουτίζουν τη διατροφή, είναι τα άνθη των παραγωγικών φυτών, πανέμορφα στη διαφορετικότητά και την ποικιλία τους. Πόσες φορές δεν έχουν εμπνεύσει τον έρωτα και δεν έχουν παίξει ρόλο στην έκφρασή του μέσα από ρομαντικές κινήσεις και λογοτεχνικά δημιουργήματα που παρομοιάζουν το αντικείμενο του πόθου με άνθος με απαλά πέταλα και γλυκό, δελεαστικό άρωμα;

Είναι ίσως ο πιο κυρίαρχος ρόλος των λουλουδιών να εμπνέουν την αγάπη μέσα από την ομορφιά και το άρωμά τους, όμως ο τομέας της ολιστικής θεραπείας, που γνωρίζει πώς να εμβαθύνει στα μυστήρια της φύσης, φρόντισε να αποκωδικοποιήσει την πραγματική προσφορά των φυτών και τον ανθών τους. Και είναι ακριβώς η δυνατότητα έλξης της αγάπης μέσα από τα αιθέριά τους έλαια που μπορούμε να έχουμε στα χέρια μας σήμερα.

Τα αιθέρια έλαια της έλξης της Αγάπης μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάλυμα από βασικό έλαιο (όπως το αμυγδαλόλαδο) και να βοηθήσουν σε χαλαρωτικά μασάζ, μπορούν να φορεθούν ως αρώματα, να καούν στον αρωματολύχνο ή να εμποτίσουν κεριά σε ανάλογους διαλογισμούς έλξης και βαθύτερης κατανόησης του έρωτα. Τα βασικότερα ερωτικά έλαια είναι τα εξής: Σανδαλόξυλο: Θερμές, γήινες νότες, με βαθύ αλλά αναζωογονητικό άρωμα, ξυπνούν και οξύνουν τις αισθήσεις. Συχνά χρησιμοποιείται σε λατρευτικές τελετές και ναούς, καθώς βαθύνει το διαλογισμό και ηρεμεί το πνεύμα, ώστε να γίνει ευκολότερα αποδεκτή η επαφή με τον Ανώτερο Εαυτό.

Με αυτή του τη λειτουργία, το σανδαλόξυλο κάνει ευκολότερη την επαφή και με το ταίρι μας, ανοίγοντας παράλληλα τις πύλες της κατανόησης και θερμαίνοντας την καρδιά, προκειμένου η σχέση να περάσει σε ανώτερο επίπεδο πνευματικά και σωματικά.

Ρόδο: Το τριαντάφυλλο, ιερό λουλούδι του έρωτα, δουλεύει μοναδικά στο Τσάκρα της Καρδιάς. Ανανεώνει την ενέργειά μας και μας κάνει περισσότερο δεκτικούς στην αγάπη. Δίνει ερωτική ενέργεια και μας κάνει πρόθυμους να εξερευνήσουμε τον άλλο, σωματικά και συναισθηματικά, μαλακώνει το θυμό και τις αντιστάσεις από παλιά τραύματα και μας φέρνει σε επαφή με τη θηλυκή μας πλευρά, ανεξαρτήτως φύλου. Αυτό σημαίνει αυτόματα μεγαλύτερη αγάπη για την περιποίηση και την ευχαρίστηση, ξεπερνώντας την κριτική και τις αναστολές που αυτή φέρνει, ενώ ανοίγει την ψυχή μας στο χαμένο παιδί και την ανάγκη του να παίξει και να ευχαριστηθεί. Η ενέργειά του είναι επίσης θεραπευτική όσον αφορά την πίκρα του χωρισμού και το πέρασμα σε αναζήτηση νέου συντρόφου.

Γιασεμί: Λεπτή ενέργεια με ηρεμιστική και αντικαταθλιπτική ιδιότητα, μας φέρνει σε επαφή με τις καταπιεσμένες επιθυμίες, Βοηθά έτσι στην κατανόηση και την αποδοχή, ενώ παράλληλα αποκαλύπτει τις επιθυμίες μας με τρόπο ήπιο που φροντίζει να πάψουμε να φοβόμαστε την πραγματοποίησή τους. Ισχυρό έλαιο έλξης συντρόφου – αλλά και οικονομικής ευμάρειας – με μοναδική δύναμη εξισορρόπησης της θηλυκής με την αρσενική ενέργεια. Συχνά, η χρήση του ριν τν ύπνο προκαλεί επίσης προφητικά όνειρα.

Ylang Ylang: Εξωτικό άρωμα, θερμές νότες σε μια εξαιρετικά γλυκιά βάση, το Ylang Ylang μας βοηθά πάνω από όλα να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Προσφέρει ενέργεια στα άτομα με χαμηλή αυτοπεποίθηση και τα βοηθά να αντικρίσουν την εικόνα τη δική τους όσο και του κόσμου γύρω τους ως θεϊκά δώρα. Στηρίζει τις εσωστρεφείς καρδιές να εκφραστούν και τονώνει τη σεξουαλική ενέργεια. Είναι εξαιρετικός βοηθός στην εξερεύνηση της σεξουαλικότητας ως τέχνη. Ξυπνά την επιθυμία για παιχνίδι και εξερεύνηση και αποδιώχνει τη ζήλια και τα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να μας απομακρύνουν από το σύντροφό μας. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για γυναικείο άρωμα, καθώς υπενθυμίζει στην ίδια τη γυναίκα αλλά και στον περίγυρό της το δώρο της δημιουργικότητας που περιέχει η σεξουαλικότητα.

Λεβάντα: Η λεβάντα είναι ηρεμιστική, γαληνεύει το πνεύμα και επιστρέφει στο άτομο την αισιοδοξία του για τη ζωή. Γλυκαίνει τον ύπνο και χαλαρώνει τις αισθήσεις. Συχνά χρησιμοποιείται σε πουγκιά έλξης της αγάπης, καθώς στηρίζει την αναζήτηση του «ενός και μοναδικού» ταιριού. Ερωτικά, τονώνει τη σύνδεση με το έτερον ήμισυ και μειώνει το άγχος της πρώτης εντύπωσης απέναντι σε ένα πιθανό σύντροφο. Προωθεί την επίγνωση του εαυτού και των δυνατοτήτων του ερωτικά και, με αυτόν τον τρόπο, υποστηρίζει τη γνωριμία μεταξύ συντρόφων σε ανώτερο επίπεδο από αυτό των πέντε αισθήσεων, έλκοντας έτσι άτομα που είναι πραγματικά συμβατά και ευεργετικά για το συναισθηματικό μας κόσμο. Σε μορφή ελαίου για μασάζ, η λεβάντα έχει αναπάντεχες αφροδισιακές ιδιότητες, καθώς απομακρύνει την αρνητικότητα και τονίζει την επιθυμία για συναισθηματική αποφόρτιση.

μοιράστε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email