Τεχνική “Απολυμαίνοντας την Καρδιά”

Μία τεχνική που θα σας βοηθήσει πολύ όταν θέλετε να επουλώσετε μία συναισθηματική πληγή που ακόμα αιμορραγεί. Πάρτε μία καρδιά από ροζ χαλαζία, κρατήστε τη στα χέρια σας και δηλώστε της ότι σας συμβαίνει, όλα όσα αισθάνεστε. Οραματιστείτε την καρδια του ροζ χαλαζία, καθώς μιλάτε, να απορροφά τα λόγια σας. Πάρτε το χρόνο σας και αφήστε τον εαυτό σας να εκφράσει ότι νιώθει ειλικρινά, χωρίς όρια – ότι έρχεται, όπως έρχεται. Όταν αισθανθείτε πως έχετε τελειώσει, βυθίστε την καρδιά σε ένα γυάλινο σκεύος, γεμάτο αλάτι Ιμαλαΐων. Αφήστε την εκεί για τρεις ημέρες. Κάθε ημέρα θα πηγαίνετα στο σκεύος και θα συνεχίζετε να εκφράζετε ότι έρχεται στην επιφάνεια, ότι αισθάνεστε. Εκφράστε το θυμό, τη θλίψη σας, την απογοήτευσή σας, καθημερινά – ότι σας συμβαίνει. Μη βιαστείτε και μην πιέσετε τη διαδικασία.

            Έστω και αν υπάρξουν κενά, μείνετε εκεί. Παρατηρείστε, αισθανθείτε και επιτρέψτε να ρεύσει έξω από εσάς ότι τελικά εμφανιστεί.

            Δώστε όλα τα βάρη στο ροζ χαλαζία, στο κέντρο του αλατιού. Μετά από τις τρεις ημέρες, βγάλτε την καρδιά από το γυάλινο μπωλ, πετάξτε το αλάτι στην τουαλέτα, πάρτε την καρδιά και πλύνετέ την καλά με ροδόνερο. Κρατήστε την ξανά ανάμεσα στα χέρια σας και τώρα εκμυστηρευτείτε της όλα τα δώρα που θέλετε να έρθουν στη ζωή σας, με θετικό τόνο και εμπιστοσύνη στο Σύμπαν. Οραματιστείτε όλα τα όμορφα γεγονότα που θέλετε να ζήσετε. Εκφραστείτε με όμορφα, θετικά λόγια για εσάς, προσηλωμένοι μόνο στο όμορφο. Πάρτε και για αυτό το μέρος της τεχνικής όσο χρόνο θέλετε, όταν νιώσετε έτοιμοι, βυθίστε την καρδιά του ροζ χαλαζία σε μέλι και, για τις επόμενες 21 ημέρες, πηγαίνετε κοντά στο δοχείο όπου την έχετε τοποθετήσει και οραματιστείτε καθημερινά ακριβώς όλες αυτές τις όμορφες στιγμές που θέλετε να γειωθούν στη ζωή σας.

            Όταν περάσουν οι 21 ημέρες, ξεπλύνετε καλά το ροζ χαλαζία με ροδόνερο και, στη συνέχεια, είτε κρατήστε την συνεχώς επάνω σας ή έστω τοποθετήστε την κάτω από το μαξιλάρι σας.

[Απόσπασμα από το βιβλίο ‘Εγχειρίδιο Εξαγνισμού και Ψυχικής Προστασίας” της Shakila Ιωάννας Μπράτη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δίον]

μοιράστε