Τι είναι η Ταρώ;

Η Ταρωμαντεία βασίζεται στη θεωρία ενεργειακής ανάγνωσης των καρτών της τράπουλας Ταρώ, προκειμένου να αποκτήσουμε γνώση πάνω στο παρελθόν, το παρόν ή το μέλλον, θέτοντας μια ερώτηση στις κάρτες. Η συλλογιστική πίσω από αυτή την πρακτική είναι η ενεργειακή καθοδήγηση των καρτών μέσα από μία ανώτερη δύναμη. Όσο πιο φωτεινή είναι η στάση του ατόμου που διαβάζει την Ταρώ, τόσο περισσότερο ενεργειακό είναι το επίπεδο όπου εκδηλώνεται η γνώση που η τράπουλα κρύβει. Συχνά, μέσα από τη συγχρονικότητα που προκαλεί το άτομο, σε συνεργασία με το γνώστη της τράπουλας, αποκαλύπτει η προσωπική του υποσυνείδητη στάση απέναντι στα πράγματα, κάτι πολύ σημαντικό, καθώς, πολύ συχνά, επηρεάζουμε τις εξελίξεις εν αγνοία μας. Συνήθως δε, τα χαρτιά συνδέονται με αυτό που ονομάζουμε συλλογικό ασυνείδητο, αποκαλύπτοντας πληροφορίες για την κατάσταση στην οποία επικεντρώνεται το διάβασμα στα διάφορα επίπεδα.

Ο τρόπος διαβάσματος της Ταρώ έχει εξηγηθεί με διάφορους τρόπους, ανάλογα με τις προσωπικές πεποιθήσεις, όπως και τη χρήση που γίνεται από τον κάθε ενεργειακό αναγνώστη της. Πολλοί χρήστες της Ταρώ πιστεύουν ότι οι κάρτες είναι εκείνες που παρέχουν τις απαντήσεις. Άλλοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν υπερφυσικοί οδηγοί (π.χ. αγγέλοι ή νεράιδες) που καθοδηγούν τις κάρτες. Από ψυχολογική άποψη, υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι το ίδιο το άτομο είναι εκείνο που κάνει τις συνδέσεις με το σύνολο των καρτών. Μεταξύ αυτών, μερικοί πιστεύουν ότι η Ταρώ είναι χρήσιμη, είτε επειδή είναι ένας τρόπος να μιλήσει κάποιος με το υποσυνείδητό του, μέσα από τις απεικονίσεις (κατά τον Φρόιντ), είτε λόγω σημαντικών συμπτώσεων μεταξύ της κατάστασης ή της ερώτησης και των καρτών (θεωρία της υπερφυσικής συγχρονικότητας, κατά τον Jung).

Σίγουρα η Ταρώ έχει πολλούς τρόπους να διαβαστεί, στην ουσία της όμως είναι ένας τρόπος να αναλυθούν πιο βαθιά τα γεγονότα, όπως και να ιχνηλατηθούν όσα προκαλούν προβληματισμό. Αυτό βοηθά να οικοδομηθεί μία καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης. Η Ταρώ μπορεί να δουλέψει ακριβώς όπως ένας ιχνηλάτης: ανιχνεύει ενεργειακά τη στάση μίας κατάστασης. Αυτό μπορεί να βοηθήσει να την κατανοήσετε καλύτερα και να βρείτε το σωστό τρόπο για εσάς να διαχειριστείτε τις εξελίξεις της ζωής σας. Μπορεί να κινηθεί σε διάφορες στιγμές του χρόνου, έτσι σας παρέχει πληροφορίες από την επιρροή που έχει δεχτεί η προσωπική σας αυτή ιστορία μέσα στο χρόνο. Πόσο συχνά έχει επαναληφθεί σε αυτή τη ζωή, ή και σε άλλες, αυτό που σας απασχολεί; Ποιες ήταν οι επιρροές που δέχτηκε και πώς το έχουν φορτίσει; Τι ρόλο έπαιξαν άλλα άτομα σε αυτό; Τόσες άλλες πληροφορίες που, εν τέλει, πλάθουν τη συγκεκριμένη κατάσταση στη δεδομένη στιγμή της ζωής σας, όπως τη βιώνετε. Η ματιά μας μπορεί να αντικρίσει μόνο ένας μέρος αυτής της τεράστιας εικόνας. Μέσα από την Ταρώ και τους συμβολισμούς της, μπορούμε να αντιληφθούμε και να έχουμε πρόσβαση σε πολύ μεγαλύτερο φάσμα της.

Η Ταρώ μπορεί να καθοδηγήσει έναν αναζητητή προς την αλήθεια του, να τον βοηθήσει να ανακαλύψει κρυμμένα στοιχεία, που όμως είναι καταλυτικά για την ανάπτυξή του σε διάφορους τομείς. Όσο πιο τυφλά προχωράμε στη ζωή, τόσο πιο πολλές επαναλαμβανόμενες καταστάσεις βιώνουμε. Σε αυτή την περίπτωση, η Ταρώ μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο διάγνωσης, μέσα στο χωροχρόνο της ύπαρξής μας. Οι εμπειρίες που ελκύουμε και ζούμε, έχουν χτιστεί από πολλές στιγμές μας. Χρειάζεται να τις αναγνωρίσουμε, ώστε να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματά μας.

μοιράστε

Share on facebook
Share on linkedin
Share on print
Share on email