Τι είναι οι μασαζοκρύσταλλοι;

(πηγή φωτογραφίας άρθρου: www. reavencrystals.com)

source: www.wolfsdenholistic.com

Τους μασαζοκρυστάλλους μπορείτε να τους συναντήσετε και με το όνομα “θεραπευτικές ράβδοι”, όπως και τα Healing sticks, η δουλειά που κάνει το καθένα όμως είναι διαφορετική. Υπάρχουν σε διαφορετικές φόρμες. Οι δύο πιο κλασικές και χρήσιμες σε εμάς είναι και οι δύο με τη μία τους όψη στρογγυλεμένη και με την άλλη όψη τους είτε στρογγυλεμένη, είτε με μύτη. Σίγουρα, αν αποφασίσετε να προμηθευτείτε ένα μασαζοκρύσταλλο και με τις δύο όψεις του στρογγυλές, θα είναι πιο βολικό για να κάνετε μάλαξη στους τενοντομυϊκούς μεσημβρινούς ή οπουδήποτε επιλέξετε, όχι μόνο γιατί έχετε δύο όψεις, μία μεγαλύτερη και μία πιο μικρή, ώστε πιο εύκολα να προσαρμόζεται σε κάθε σημείο του σώματος, αλλά δε θα σας πονά και η αιχμή της μίας όψης στην παλάμη σας, ενόσω εργάζεστε.

Οι μασαζοκρύσταλλοι μπορούν να εστιάσουν την ενέργεια σε ένα σημείο ή περιοχή όπου εργάζεστε. Μπορούν να δράσουν εξισορροποιητικά για τους μεσημβρινούς, τα ενεργειακά κέντρα, την αύρα και τα βελονιστικά σημεία, όπως και για τα ρεφλεξολογικά σημεία. Το φάσμα της θεραπείας όπου μπορούν να συνεισφέρουν είναι απεριόριστο.

 

 

 

 

[Απόσπασμα από το βιβλίο Κρυσταλλικός Βελονισμός και Ορυκτά: Θεραπευτικό Εγχειρίδιο της Shakila Ιωάννας Μπράτη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δίον]

μοιράστε