Το «αθώο» παιχνίδι της αγάπης

Πολλών ειδών παιχνίδια που παίζουμε με το παιδί μας, έχουν κρυμμένα ανάπηρα συναισθήματα, που τελικά εκπαιδεύουν το παιδί σε λανθασμένες εντυπώσεις, που θα γίνουν λανθασμένες συμπεριφορές στην ενήλικη ζωή του. 

Για παράδειγμα: το γνωστό «ποιον αγαπάς πιο πολύ, τη μαμά ή το μπαμπά;» το τοποθετούν σε μία δύσκολη θέση, που είναι η επιλογή ανάμεσα στους δύο γονείς. Αυτό, λειτουργεί διασπαστικά προς το συναισθηματικό του κόσμο, ειδικά αν του προσφέρουν και δώρο κατόπιν, όπως «ε, αφού αγαπάς εμένα πιο πολύ, πάρε μία σοκολάτα!»

Το μαθαίνουν να συνδέεται από συμφέρον.

Έτσι, τα κριτήριά του για το τι είναι υγιής σύνδεση έχουν ήδη ακρωτηριαστεί από την παιδική του ηλικία. 

Γενικά, όμως, αυτές οι τοξικές συμπεριφορές των ενηλίκων δημιουργούν συναισθηματική σύγχυση και το παιδί μπορεί να βιώσει ακόμα και ενοχή, απορρίπτοντας έναν από τους δύο γονείς. Οι τοξικές οικογενειακές συμπεριφορές είναι σίγουρο ότι θα καταλήξουν σε ψυχοσυναισθηματικές διαταραχές στο παιδί. 

Οι γονείς ή οι συγγενείς που προσπαθούν να μειώσουν κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς του, για να κερδίσουν την αγάπη του, επιβαρύνουν τη συναισθηματική του εξέλιξη, δημιουργώντας ένα μεγάλο ρήγμα στην αίσθησή του ασφάλειας, που θα χρωματίσει την κοινωνική του συμπεριφορά, είτε με ανασφάλεια, είτε με κτητικά συναισθήματα προς τους άλλους. 

Είναι σημαντικό, αν είστε γονέας, να σκεφτείτε πιο συνειδητά το αποτέλεσμα αυτών των «αθώων» παιχνιδιών. Αν τα έχετε βιώσει, βοηθήστε τον εαυτό σας να βρει υγιείς διεξόδους. 

Από τον τομέα της κρυσταλλοθεραπείας, σε αυτές τις περιπτώσεις θα βοηθούσε ο Ροδονίτης, καθώς διδάσκει την υγιή αγάπη, την ενσυναίσθηση, αλλά με όρια που δημιουργούν σωστές βάσεις στις διαπροσωπικές σχέσεις. Μας φέρνει σε επαφή με τη σύνδεση με τους άλλους, που έχει όμως καθαρότητα απέναντι στις ανάγκες του καθενός. 

Η Ακουαμαρίνα, επίσης, ηρεμεί το συναίσθημα, ενώ προσφέρει ταυτόχρονα συναισθηματική διαύγεια. Απελευθερώνει από το θυμό, την προσκόλληση και τις εμμονικές ανάγκες, βοηθώντας να πορευτούμε σε ένα δρόμο πιο ουσιαστικό για εμάς, σε σχέση με την αγάπη. 

Ο συνδυασμός αυτών των ορυκτών θα σας βοηθήσει ακόμα και στο άνοιγμα της προσωπικής σας αντίληψης για τον τρόπο που μεταχειρίζεστε εσάς, ώστε να παίρνετε αγάπη, αλλά και τους άλλους, ώστε να πάρετε την αγάπη τους. 

Μείνετε συνειδητοί στον τρόπο που σχετίζεστε. Είναι ένα υπέροχο δώρο ζωής να μάθουμε να αγαπάμε και να ΜΑΣ αγαπάμε αληθινά. 

μοιράστε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu

Μεγάλη προσφορά Ιουλίου

Μία μοναδική προσφορά για τους φίλους της σελίδας, για τον Ιούλιο! Κάθε Πέμπτη του Ιουλίου, μπορείτε να επιλέξετε μία συνεδρία ενεργειακής διάγνωσης των chakra ή μία συνεδρία κρυσταλλοθεραπείας ή συνεδρία ενεργειακής ανάγνωσης ταρώ, μόνο με 25€! Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας είναι 40 λεπτά και το ραντεβού κανονίζεται κατόπιν συνεννόησης.

Κανονίστε τη συνεδρία σας τώρα, με ένα τηλέφωνο στο 6974455759