Τυρκουάζ

Είναι ένα ορυκτό αφοσιωμένο στον αναζητητή και στην εσωτερική αλήθεια. Μας βοηθά να βρούμε το πνευματικό μας μονοπάτι και να εργαστούμε τίμια πάνω σε αυτό. Γενικά η τιμιότητα συνδέεται με αυτό το ορυκτό, όπως και η ακεραιότητα σε διάφορα πεδία μας. Είναι ένα ορυκτό που βοηθά να εκδηλωθεί η υγεία από το φυσικό έως το ζωτικό σώμα, στα ενεργειακά κέντρα, όπως και στην ίδια την ψυχολογία μας. Το Τυρκουάζ έχει την ιδιότητα να απορροφά την ασθένεια από τον κάτοχό της. Έτσι, μπορεί να χάσει το όμορφο Τυρκουάζ του χρώμα, αν η υγεία του κατόχου του επιστρέψει, το χρώμα θα αναζωογονηθεί ξανά. Αν όμως η πάθηση είναι ιδιαίτερα βαριά, το Τυρκουάζ έχοντας απορροφήσει την πάθηση ή μέρος αυτής δεν μπορεί να αυτοθεραπευτεί. Σε αυτήν την περίπτωση το αφήνουμε να “ξεκουραστεί” για κάποιο διάστημα σε καλαμπόκι και φύλλα φασκόμηλου.

Το τουρκουάζ θα το βρούμε στις περισσότερες παραδόσεις, όπως στους Ινδιάνους της Βόρειας Αμερικής όπου αντιπροσωπεύει το ιερό πνεύμα ή στο Θιβέτ που αντιπροσωπεύει το Βούδα. Ο λόγος που κατέχει αυτή την υψηλή θέση, είναι επειδή βρίσκεται πολύ κοντά στον πνευματικό κόσμο, αλλά και στους ανθρώπους. Έχει μια βαθιά αγάπη για το ανθρώπινο βασίλειο. Πάντα μεταδίδει τα μηνύματά του με τον πιο τρυφερό και γεμάτο κατανόηση τρόπο στον Σαμάνο, στον θεραπευτή ή στον μαθητή που τον καλεί.

Γεφυρώνει αυτό που πάντα για τον άνθρωπο είναι μία από τις βασικές του τριβές, την πνευματική του φύση με τη γήινη με τον ομαλότερο τρόπο που μπορεί να γίνει. Με τη στήριξή του αναπτύσσουμε τη διαίσθηση και τη σοφία μας. Εξάλλου, είναι ένας εξαιρετικός συνεργάτης για να αντιληφθούμε και να ενεργοποιήσουμε το απόσταγμα της γνώσης που έχουμε συσσωρεύσει μέσα από όλες τις ζωές που έχουμε περάσει. Ενεργοποιεί και ισορροπεί το κέντρο λαιμού σε διάφορες εξελικτικές του όψεις.

Η πρώτη αλήθεια είναι αυτή που κυοφορούμε ως υπάρξεις από την πρώτη στιγμή που διαχωριστήκαμε από το Ένα και ερχόμαστε με το σκοπό να την υλοποιήσουμε στη γη. Η δεύτερη αλήθεια μας είναι αυτή που ενσταλάζεται εδώ και αιώνες, ώστε να γίνει η πεμπτουσία του κέντρου λαιμού μας, ενώ η τρίτη είναι η διαπραγμάτευση που βιώνουμε καθημερινά για την εσωτερική αλήθεια μας. Όλες αυτές οι όψεις της αλήθειας, εκτός από το ότι εναρμονίζονται με τη βοήθεια του Τυρκουάζ, λαμβάνουν και θεραπεία ανάλογα με τα πλήγματα που έχουν δεχτεί.

Φέρνει στο δέκτη τη δυνατότητα να αποδεχτεί, να πάρει και να αποκτήσει ένα καλό “ευ ζην” για αυτό, κυρίως σε ό,τι αφορά την υγεία του και τη διατροφή του, γιατί το Τυρκουάζ ξυπνά την ενσυναίσθηση για το σώμα μας. Για αυτό μπορεί να βοηθήσει επίσης τους στοματικούς (κατά Alexander Lowen) ή τους έντονα συναισθηματικούς, ώστε να μην καταφεύγουν στο φαγητό για να γαληνέψουν, έστω και παροδικά, την ψυχολογία τους. Ακόμα όμως δίνει συγκέντρωση και σταθερότητα στα συναισθήματα. Έτσι δε γινόμαστε έρμαιό τους.

Προστατεύει τα σώματά μας από την αρνητική ενέργεια και δημιουργεί μια ασπίδα γύρω από την αύρα, διαλύοντας τις αρνητικές επιρροές, πριν εισβάλουν. Αυτό σε πολλές παραδόσεις το έχουν ερμηνεύσει σαν έλξη της καλής τύχης.

Σχόλια

μοιράστε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu