Φάσια και μαγνησίτης: η επαφή με την ουσία του σώματος

Η σύνδεση με το σώμα μπορεί να μας φέρει πιο κοντά και ουσιαστικά σε εμάς, στη σημερινή εποχή όπου όλοι καλούμαστε να αναπτύσουμε μεγάλες ταχύτητες και να καλύπτουμε πολλές και διαφορετικές ανάγκες, μπορεί να χάσουμε αυτήν την επαφή. Στην αρχή αυτού του μικρού ταξιδιού που έχουμε να κάνουμε σε αυτό το βιωματικό εργαστήριο, θα δώσουμε στο σώμα λίγο χώρο, ερχόμενοι σε επαφή με τη fascia (περιτονία). Η φάσια είναι ενας μεμβρανωειδης ιστος που καλυπτει τα παντα στο σώμα, περιτυλίγοντας τα οργανα, τους μύς, ακόμα και τις δεσμιδες των μυων. Ακόμα και το αίμα θεωρείται υγρη φασια. Καταγράφει τον ψυχικό και σωματικο πονο και κουβαλα την αναμνηση ολοκληρης της υπαρξης.

Ο τροπος για να συνδεθουμε με τη φασια, και έτσι να τη βοηθήσουμε να απεγκλωβίσει ολες αυτές τις βαριες αναμνήσεις, είναι διαμέσου της υπερβολικα αργης κινησης. Της κινησης που αναδυεται αυθόρμητα, που δεν καθοδηγείται από το νου, αλλα ερχεται στην επιφανεια μεσα από τη φυσικη παροτρυνση του σωματος. Απελευθερωνονται ετσι οι μνημες από τα εσωτερικα οργανα και γενικα ολοκληρο το σωμα.

Η εσωτερική κίνηση ξεκινα ως παρορμηση του σώματος. Δεν είναι ο νους που προσαρμοζει μια φιγουρα, αλλα η αναγκη του σωματος να εκφραστει μεσα από μια νοηματικη διαλεκτο. Είναι η αναγκη να επικοινωνησουμε με το σωμα και να του δωσουμε χωρο στο χωρο.

Αφήστε το σώμα να κινηθεί σε αυτή την αναζήτηση. Αφήστε το σώμα να ψάξει, χρησιμοποιήστε τις αισθήσεις σας, που είναι ο τρόπος που στην ουσία αντιλαμβάνεστε, καθώς είναι οι πύλες που απορροφούν τις πληροφορίες. Αφήστε το σώμα ελεύθερο στην κίνηση, να ξεδιπλωθεί και επιτρέψτε σε κάθε κύτταρο να κινηθεί προς την αναζήτηση.

Ο χορός της φάσια, είναι η στιγμή όπου όλα σταματούν και μπορείτε  να αφουγκραστείτε το σώμα. Ότι πει το σώμα, μετά την απόλυτη σιωπή, είναι η ανόθευτη αλήθεια του. Εκεί δε χωρούν γνωσιακές αντιλήψεις. Είναι η στιγμή που το κορμί, απέναντι από την υπάρξή του, θα μιλήσει. Μέσα στη σιωπή, έρχεται το αίσθημα της απόλυτης ένωσης. Είναι ένα παζλ που η κοσμική ενέργεια το συνθέτει ξανά, στη σωστή του θέση. Είναι η στιγμή όπου η εσωτερική ζεστασιά μας βάζει σε δράση, όχι από αντίδραση, αλλά από το αίσθημα της ένωσης, που πλυμμηρίζει την ύπαρξη. Εξάλλου, η ακινησία εμπεριέχει τον κίνδυνο να συναντήσεις τον Εαυτό σου.

Ένα ορυκτό που μπορείτε να έχετε επάνω σας, όσο χορεύετε τον αργό χορό της φάσιας, ώστε να σας βοηθήσει στην επαφή μαζί της, είναι ο Μαγνησίτης.

Είναι ένα ορυκτό με πολύ λπτοφυή ενέργεια. Μας συνδέει με το σπόρο της ύπαρξής μας, με τον ατόφιο και αμόλυντο πυρήνα μας. Έτσι, φέρνει αρμονία στη σύνδεση με το πνευματικό μας κομμάτι, όπως και αφύπνιση στη συνειδητότητά μας. Σταματά τους σωματικούς σπασμούς και προσφέρει στο σώμα βαθειά χαλάρωση. Με αυτό τον τρόπο, η ένταση και το στρες που μπορεί να παραμένουν, έστω και ασυνείδητα εγκλωβισμένα στο σώμα, αποσυμφορίζονται.

Εναρμονίζει το δεξί με το αριστερό ημισφαίριο και γενικά προσφέρει το δώρο της γαλήνης σε όλα τα επίπεδα.

μοιράστε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu