Φεγγαρόπετρα

Είναι ένα ορυκτό το οποίο μπορεί να μας φέρει σε σύνδεση με τη θηλυκή μας ενέργεια σε όποιο φύλο και αν ανήκουμε. Η Φεγγαρόπετρα αποτελεί τον πυρήνα της θηλυκής ενέργειας από την πιο αρχέγονη όψη της μέχρι την πιο εκλεπτυσμένη. Είναι το αρχέτυπο του θηλυκού, έτσι μέσα από τη Φεγγαρόπετρα μπορούμε να συνδεθούμε με όλες σχεδόν τις όψεις του, όπως την Αρχιέρεια, τη Μητέρα Γη, τη Μεγάλη Θεά. Μας φέρνει σε επαφή με τη γνώση της θηλυκής σοφίας, αλλά και τη συμπαντική γνώση και διδασκαλία. Αυξάνει τη μαντική ικανότητα, δυναμώνει τη διαίσθηση, όπως και γενικά όλη τη μεταφυσική μας πλευρά. Με τη Φεγγαρόπετρα η σύνδεση με τόπους μαγείας, αλλά και μαγικά αντικείμενα, ώστε να πάρουμε πληροφορίες από αυτά, γίνεται εύκολα και απλά. Έχει έναν εκπληκτικό τρόπο να αφήνει τις πληροφορίες να ρέουν μέσα μας όπως ένα ρυάκι που διατρέχει το βουνό.

Μας ωθεί σε νέα ξεκινήματα και ουσιαστικές αλλαγές που εκπορεύονται από τα βάθη της ύπαρξής μας.  Συγχρόνως όμως απαλύνει την τριβή ανάμεσα στην ψυχή και την προσωπικότητα μειώνοντας έτσι τον πόνο για όσα αφήνουμε, αλλά και γενικά τη συναισθηματική ένταση που σχεδόν πάντα συνοδεύει την αλλαγή.  Έτσι η αποδοχή του προορισμού μας γίνεται πιο ομαλά και με κατανόηση για αυτά που αφήνουμε και αυτά που έρχονται.

Στηρίζει τους ανθρώπους που κατάγονται από τα αστέρια στη δυσκολία τους να γειωθούν και να κατανοήσουν την καθημερινότητα.  Η φεγγαρόπετρα μαζί με ορυκτά γείωσης και γνώσης (π.χ. μαύρη τουρμαλίνη, όνυχα ή οψιδιανό) φέρνει ισορροπία και αποδοχή των καταστάσεων.

Δίνει ευελιξία και διπλωματία σε όλα τα επίπεδα, φέρνοντας έμπνευση και δύναμη για να επιτύχουμε δύσκολους στόχους, όχι πηγαίνοντας ευθεία προς αυτούς, αν δεν είναι εφικτό πρακτικά, αλλά περιτριγυρίζοντάς τους για να αντιληφθούμε τα ευάλωτα ή γενικά τα πιο προσιτά σημεία τους ώστε να μπορέσουμε να τους κατακτήσουμε εύστροφα, ευρηματικά και με μια γρήγορη και συνάμα σοφή σκέψη.

Βοηθά γυναίκες, οι οποίες έχουν χάσει τη σύνδεση με τη θηλυκότητα μέσα τους από διάφορες εμπειρίες, να έρθουν ξανά σε επαφή μαζί της. Επιρροές από μητέρες που ευνούχισαν τις κόρες από τη θηλυκή τους φύση ώστε να τις κρατήσουν αποστειρωμένες, δημιουργούν διάφορα προβλήματα ενεργειακά ή φυσικά. Έτσι πολύ συχνά μπορεί να εμφανίζονται προβλήματα στο φυσικό σώμα, όπως μύκητες, ή ακόμα και πόνοι ή δυσανασχέτηση στα γεννητικά όργανα χωρίς όμως να εξηγούνται ιατρικά. Τέτοιες περιπτώσεις πολύ συχνά δημιουργούνται από την ασυνείδητη αγωνία της κόρης να μείνει άσπιλη.

Μέσα από την ήρεμη και βαθιά ενέργεια της φεγγαρόπετρας μπορούμε να βιώσουμε και εμείς το βάθος της δικής μας ύπαρξης, το μυστήριο μέσα μας και έξω μας, χωρίς το φόβο του αγνώστου, καθώς ακόμα τη γαλήνη, τη σοφία, την αποδοχή και την τρυφερότητα προς τον εαυτό μας.

Επειδή είναι ένα ορυκτό που πραγματικά αγαπάει την τέχνη, πολύ περισσότερο την εργασία μέσα από τη θεραπευτική τέχνη (μουσικοθεραπεία, δραματοθεραπεία, κτλ), επεκτείνει τη συνειδητότητα και την δημιουργικότητά μας.

Η φεγγαρόπετρα φέρνει τύχη και είναι ένα προστατευτικό ορυκτό για τα ταξίδια μας, είτε είναι σε φυσικό επίπεδο είτε σε ενεργειακό.

Μας δίνει αυτοπειθαρχία όταν δουλεύουμε τεχνικές αυτοβελτίωσης, ειδικά όταν το φεγγάρι γεμίζει, αλλά και στην πανσέληνο, που η δύναμη του ορυκτού αυτού είναι στο ζενίθ.  Σε αυτές τις περιόδους χρειάζεται όμως προσοχή γιατί μεγεθύνει τις αδυναμίες μας, μόνο όμως αν είμαστε στη διαδικασία όπου δουλεύουμε κάποια αδυναμία μας όταν έχουμε ήδη δει ή έστω και διαισθανθεί ότι κάποιες συμπεριφορές μας μάς οδηγούν σε λάθη που τελικά μας πληγώνουν. Εκεί, η διαυγής ενέργεια της φεγγαρόπετρας, χωρίς καμιά πρόσμιξη ψευδούς δικαιολογίας, θα μας φανερώσει την αλήθεια χωρίς καμία υπεκφυγή. Είναι ένα ορυκτό αυτογνωσίας. Όσο τολμάμε να εμβαθύνουμε, τόσο η φεγγαρόπετρα θα ανοίγει δρόμους και μονοπάτια.  Προσφέρει βοήθεια στην καθοδήγηση, αλλά και σύνδεση με ανώτερα όντα από τα οποία μπορούμε να πάρουμε και άλλες πληροφορίες και οδηγίες σε σχέση με την εξέλιξή μας. Όσο πιο ευκρινείς μείνουμε εσωτερικά, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το πνευματικό δώρο αυτού του ορυκτού.

Βοηθάει στην αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών αλλά και στην εξουδετέρωση των τοξινών. Αυτή του η ιδιότητα είναι που το κάνει μοναδικό για αποτοξίνωση είτε το χρησιμοποιήσουμε σαν ορυκτό, είτε σαν βάμμα ή ίαμα.

Είναι πολύ βοηθητικό στις γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν παιδί επειδή τονώνει τη γονιμότητα αλλά και στηρίζει γενικά τη διαδικασία της εγκυμοσύνης εκτός αν υπάρχει ιστορικό ή τάση αποβολής.

Τονώνει την κυκλοφορία των υγρών και γι’ αυτό μειώνει τα οιδήματα και βοηθάει στο αδυνάτισμα, θρέφει τα μαλλιά και το δέρμα. Ανακουφίζει από πονοκεφάλους, ημικρανίες και αϋπνίες που οφείλονται σε ορμονικά προβλήματα. Χαλαρώνει τις ψυχολογικές εντάσεις της εμμηνόπαυσης και γενικά βοηθά σε όλα τα γυναικολογικά προβλήματα (αμηνόρροια, δυσμηνόρροια κτλ).

Σχόλια

μοιράστε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu