Φύλαξη και μεταφορά Ορυκτών και Κρυστάλλων

ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ

Για τον ίδιο λόγο, της αποφυγής ανάμειξης των ενεργειών και των προγραμμάτων, είναι καλό οι κρύσταλλοι και τα ορυκτά διαφορετικών σκοπών να φυλάσσονται χωριστά ή να τοποθετούνται σε ομοειδείς ομάδες.

Σημαντικό είναι να φυλάσσετε χωριστά τα ορυκτά που είναι για προσωπική σας χρήση από αυτά που χρησιμοποιείτε για θεραπεία άλλων.

Θα πρέπει να είναι κατανοητό ότι τα ορυκτά είναι ζωντανοί οργανισμοί και χρειάζονται φως και καθαρό αέρα. Ιδανικός χώρος φύλαξης είναι οι κρυστάλλινες βιτρίνες, που τα κρατάνε προστατευμένα από σκόνη ενώ παράλληλα επιτρέπουν στο φως να τα περιβάλλει.

Αν θέλετε προσθέστε στη γυάλινη βιτρίνα πουγκάκια γάζας με φύλλα αποξηραμένου φασκόμηλου, που θα καθαρίζει τα ορυκτά, λεβάντα που θα τα φρεσκάρει και κόκκους καλαμποκιού που θα τα θρέφει.

 

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ

Σε περίπτωση που θέλετε να μεταφέρετε κάποιους κρυστάλλους, τους τοποθετείτε σε πουγκάκια ή κουτιά από φυσικά υλικά, όπως δέρμα, μετάξι, ξύλο. Προκειμένου να μην τραυματιστούν μεταξύ τους τοποθετείστε φύλλα αποξηραμένων βοτάνων, όπως φασκόμηλου και άνθη λεβάντας.

 

μοιράστε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email