Χαλαρωτικά λουτρά – γιατί είναι σημαντικα;

Ένα τελετουργικό λουτρό δε γίνεται για να καθαρίσει μόνο το φυσικό σώμα, αλλά και για να απελευθερώσει ενεργειακά, ή ακόμα και να τονώσει, όπως και πολλά ακόμη, ανάλογα με τη θεραπευτική συνταγή με την οποία θα επιλέξετε να δουλέψετε. Για αυτό, είναι σημαντικό να φροντίστε να μη σας ενοχλήσουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ώστε να μείνετε συγκεντρωμένοι στην τελετουργία του λουτρού σας.

[…]

Πριν ξεκινήσετε την οποιαδήποτε διαδικασία, καθαρίστε το φυσικό σας σώμα με ένα βιολογικό σαπούνι της επιλογής σας και, αν θέλετε, κάντε ένα στεγνό τρίψιμο με φυσική λούφα. Είναι σημαντικό η μπανιέρα σας, όπως και το μπάνιο σας γενικά, να είναι καθαρά σε φυσικό επίπεδο, όπως και σε ενεργειακό, καίγοντας ένα θυμίαμα εξαγνισμού ή λίγο αποξηραμένο φασκόμηλο, πριν πάρετε το λουτρό σας. Μία περαιτέρω τεχνική ενεργειακού καθαρισμού της μπανιέρας σας, είναι να την τρίψετε με χοντρό θαλασσινό αλάτι. Τελειώνοντας τον καθαρισμό, να την ξεβγάλετε με επιμέλεια.

Μείνετε συγκεντρωμένοι στο τελετουργικό σας λουτρό και στη διαδικασία που εξελίσεται. Είναι σημαντικό να υπάρχει στο μπάνιο η κατάλληλη ενεργειακή ατμόσφαιρα. Δημιουργήστε τις συνθήκες που σας εμπνέουν, ανάβοντας ίσως ένα λευκό κερί ή μερικά ρεσώ.

Όταν είστε έτοιμοι, γεμίστε τη μπανιέρα με νερό στη θερμοκρασία που σας ευχαριστεί και, εφόσον κλείσετε το νερό, προσθέστε τα αιθέρια έλαια (τα βάζουμε πάντα μετά το γέμισμα, ώστε να μην εξατμιστούν από τη θερμοκρασία του νερού). Τα αιθέρια έλαια πρέπει να είναι πάντοτε αραιωμένα σε μέλι, γάλα ή λάδι – προκειμένου να διαλυθούν και να μην ερεθίσουν το δέρμα σας. Συνεχίστε με το κρυσταλλικό νερό που θα έχετε οι ίδιοι παρασκευάσει. Μία ακόμα καλή ιδέα είναι να προσθέσετε στο νερό λίγες σταγόνες από χρώμα ζαχαροπλαστικής, που αντιστοιχούν στη συνταγή του λουτρού σας – π.χ. μπορείτε να προσθέσετε ροζ ή κόκκινο για τον έρωτα, μαύρο ή μπλε για τον εξαγνισμό. Προσθέστε ύστερα το έκχυμα βοτάνων, το οποίο έχετε ήδη ετοιμάσει, εάν υπάρχει στη συνταγή που ακολουθείτε. Το παρασκευάζετε βράζοντας το βότανο ή τα βότανα για 15-20 λεπτά, σε 2-3 λίτρα νερό, σουρώνοντας το έχκυμα πριν το προσθέσετε. Σε καμία περίπτωση δεν προσθέτουμε αφρόλουτρο ή σαπούνι στην μπανιέρα, παρά έχουμε κάνει το ντους μας πριν ξεκινήσουμε το ενεργειακό μας λουτρό.

            Παραμείνετε μέσα στη μπανιέρα τουλάχιστον για 30 λεπτά. Εάν όμως νιώσετε κάποια δυσφορία, μην πιεστείτε. Βγείτε όταν αισθανθείτε πως πρέπει. Είναι σημαντικό να φροντίσετε όλα τα μέρη του σώματος σας – και το κεφάλι σας – να εμβαπτιστούν σε αυτό το τελετουργικό λουτρό.

            Προσπαθήστε να μείνετε συγκεντρωμένοι στην πρόθεση σας, είτε θέλετε να αποφορτιστείτε από κάποια κατάσταση ή ένα συναίσθημα, είτε θέλετε να προσελκύεστε κάτι νέο και όμορφο στη ζωή σας.

            Τελειώνοντας το λουτρό σας, μην ξεβγαλθείτε, εκτός και αν το αισθάνεστε ως ανάγκη. Ταμπονάρετε το σώμα σας με μια πετσέτα. Αν θέλετε και εφόσον το περιλαμβάνει η συνταγή, απλώστε το ενεργειακό λάδι που αντιστοιχεί στο λουτρό σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να απλώσετε στο σώμα σας ένα θρεπτικό λάδι, όπως αμυγδαλέλαιο, λάδι jojoba, λάδι τριανταφύλλου, λάδι αγγουριού ή λάδι καρύδας. Μπορείτε σε αυτό να προσθέσετε ένα αιθέριο έλαιο που ταιριάζει με όλες τις τεχνικές και είναι επίσης θρεπτικό, όπως η λεβάντα ή το τραιντάφυλλο. Ντυθείτε άνετα και μείνετε προστατευμένοι στο χώρο του σπιτιού σας. Δεν είναι καλό να εκτεθείτε, μετά από μία τέτοια διαδικασία, γιατί είστε πολύ «ανοικτοί» ενεργειακά και μπορεί να επηρεαστείτε από βαριές ενέργειες – είτε ακόμα και να κρυώσετε.

            Τις πρώτες ώρες μετά το λουτρό σας, χρειάζεται να είστε προσεκτικοί, γι’ αυτό το λόγο σας προτείνω να εφαρμόσετε τη διαδικασία πριν πάτε για ύπνο. Μη ξεχνάτε πως το ενεργειακό λουτρό είναι μια ιερή τελετή.

[Απόσπασμα από το “Εγχειρίδιο Εξαγνισμού και Ψυχικής Προστασίας” της Shakila Ιωάννας Μπράτη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δίον]

μοιράστε

Share on facebook
Share on linkedin
Share on print
Share on email