Χαλκηδόνιος

Είναι ένα ορυκτό που μας εμφυσά τις ποιότητες της ηρεμίας και της ειρήνης. Μαλακώνει τα όποια σκληρά σημεία μας και μας βοηθά να γίνουμε πιο τρυφεροί και απαλοί ως ενέργεια.

Μπορεί να εργαστεί στο κέντρο λαιμού και είναι ιδανικό ορυκτό όταν υπάρχει δυσκολία έκφρασης στο συναίσθημα ή στο λόγο. Ενεργοποιεί επίσης το τρίτο μάτι, καθώς όταν τοποθετηθεί πάνω σε αυτό δίνει την ικανότητα να επικοινωνήσουμε τηλεπαθητικά ή ακόμα και να αποκτήσουμε επικοινωνία με κλειστά κομμάτια του υποσυνείδητού μας και να τους μεταδώσουμε θεραπεία με τη γλυκιά ενέργεια του μπλε χαλκηδόνιου. Έτσι, μέσα από αυτή τη θεραπευτική επιρροή του, η πρόοδος γίνεται πιο εύκολη, καθώς ό,τι θεραπεύεται γίνεται άμεσα το λίπασμα για την ψυχική μας ανάπτυξη.

Η καταπίεση των συναισθημάτων και η έλλειψη εκδήλωσης των συναισθηματικών αναγκών μας, συνήθως δημιουργεί στους μεν άντρες συναισθηματικό ευνουχισμό, στις δε γυναίκες μελαγχολία, που και στις δύο όμως περιπτώσεις βαθαίνει σταδιακά ώσπου να γίνει κατάθλιψη. Συνειδητά ή ασυνείδητα οι απαγορεύσεις της κοινωνίας ή της οικογένειας ξεριζώνουν τα συναισθήματά μας και προς χάριν, όχι της ομαδικότητας, αλλά της μαζικοποίησης, μας καθιστούν ξενιστές στο σώμα μας. Στους άντρες αυτό εκδηλώνεται πολύ συχνά με κρύψιμο πίσω από κοινωνικές ταμπέλες και έτσι συνεχίζουν να ζουν συναισθηματικά αμέτοχοι. Με παγωμένη θλίψη και θυμό που ούτε καν έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν, συνεχίζουν να αποκόπτουν την αγάπη απ’ τη ζωή τους. Ο χαλκηδόνιος είναι το ορυκτό που θα απαλύνει τον ανελέητο εσωτερικό πόλεμο ανάμεσα στην αγάπη και την εικόνα που προσπαθούν να προβάλουν, και θα τους δώσει τη δυνατότητα να δουν την πεισματική άρνηση να εκφραστούν. Ακόμα και αν χρησιμοποιούν τεχνικές ένωσης όπως το τάι τσι και η γιόγκα, συνεχίζουν ασυνείδητα να κρύβονται πίσω από αυτές. Όμως, αν δεν κάνουν αυτή τη συναισθηματική μετάβαση ίσως να μην ενωθούν με την ψυχή τους γιατί πάντα θα τους ξεφεύγει, αφού το μυστικό είναι η ουσιαστική και βαθιά εμπιστοσύνη στην αγάπη.

Για να βοηθήσουμε την καρδιά να εκφραστεί, συνδυάζουμε το χαλκηδόνιο με ροζ τουρμαλίνη, κουνζίτη, χέρκιμερ και στο λαιμό δημιουργούμε συνδυασμούς με ορυκτά όπως η ακουαμαρίνα, ο σελεστίτης, το λάριμαρ, ο κυανίτης. Η ευγενική δόνηση του χαλκηδόνιου θα φέρει την απελευθέρωση με τον γλυκύτερο τρόπο.

Ο χαλκηδόνιος προωθεί την ενότητα, είτε στο δικό μας ενεργειακό σύστημα είτε σε μια ομάδα. Ενεργοποιεί την καλή θέληση, γι’ αυτό καλό είναι να συνδυάζεται με ενεργητικά ορυκτά για να μας ωθήσει να την κάνουμε πράξη.  Φέρνει την αρμονία και την ισορροπία της ενέργειας του σώματος, του νου, των συναισθημάτων και του πνεύματος.

Ο χαλκηδόνιος είναι εξαιρετικό ορυκτό για να καταστείλει την επιθετικότητα και τη μελαγχολία, όπως και την επιλόχεια κατάθλιψη. Χρησιμοποιείται σε θεραπείες για προβλήματα στο λόγο, που προκλήθηκαν μετά από σοκ. Η γλυκιά, γαλήνια ενέργειά του μας βοηθά στις ψυχικές διαταραχές που μπορεί να εκδηλώνονται με εφιάλτες, ανησυχία, φόβο για το σκοτάδι, κτλ.

Τον τοποθετούμε πάνω στα μάτια, για να τα ξεκουράσουμε σε φυσικό επίπεδο, αλλά και για να δώσουμε μέσα από την ήρεμη ενέργεια του μια άλλη οπτική διάσταση για τη ζωή. Όπως τα περισσότερα γαλάζια ορυκτά, ανακουφίζει από τον πυρετό, βοηθά στις θεραπείες της σπλήνας, στην αρτηριοσκλήρωση και σε προβλήματα του μυελού των οστών.

μοιράστε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email