Χαρείτε την εσωτερικότητα

Σε αυτήν τη δύσκλη εποχή που περνάμε μπορεί να βγουν στην επιφάνεια ευάλωτα σημεία μας. 

Ο φόβος του θανάτου είναι σε όλους μας έμφυτος. Είναι μια βαθειά καταγραφή, που μπορεί εντέλει να ανακινήσει μικρούς ή μεγάλους φόβους που έχουμε περάσει στο παρελθόν. 

Αφουγκραστείτε τις αλήθειες που θα βγουν. Ήταν πάντα εκεί κρυμμένες και δονούσαν τον ψυχισμό σας στην ποιότητα του θανάτου. Μέσα σε αυτήν την παγκόσμια κρίση, μπορεί, αν τη δούμε πιο εσωτερικά, να αξιοποιηθεί για την ψυχική απελευθέρωσή μας. 

Μπείτε πιο βαθιά σε εσάς. Συνειδητοποιήστε τους πιο κρυμμένους σας φόβους, συζητήστε μαζί τους και αφήστε τους να απελευθερωθούν. Κάποιες φορές, ο φόβοι μεγαλώνουν γιατί τους κρύβουμε και, έτσι, με τον καιρό αρχίζουν να φαντάζουν πελώριοι. Αξιοποιήστε το χρόνο σας γράφοντάς τους και, στη συνέχεια, σκεφτείτε: ποιο θα ήταν το καλύτερο βοήθημα για εσάς; Μην το αφήσετε όμως κενό – βρείτε μία λύση, έστω και για τις συνθήκες που έχουμε αυτή τη στιγμή. Έστω και αν σας φάινεται μικρή, μπορεί να δώσει μεγάλη υποστήριξη στον εαυτό σας. 

  • Ζωγραφίστε τα αρνητικά σας συναισθήματα και, στη συνέχεια, κόψτε το χαρτί σε πολλά μικρά κομμάτια και πετάξτε το.
  • Κάντε χειροτεχνίες που θα ομορφύνουν το σπίτι σας – όπως κολάζ με όσπρια! φανείτε δημιουργικοί.
  • Ακούστε μουσική – κάντε ένα πάρτυ για εσάς ή για την οικογένειά σας.

Βρείτε λύσεις: υπάρχουν πολλές εναλλακτικές, ακόμα και μέσα στο σπίτι. Χαρείτε την εσωτερικότητα… Είναι αυτό που αποφεύγουμε πάντα. Χαρείτε τα μικρά δημιουργικά πράγματα, χωρίς την ανάγκη της υπερβολής, που μας έχουν εμποτίσει μέσα από την έννοια του “φαίνεσθαι”. 

Βρείτε ξανά τις αξίες σας. Αυτό είναι το μεγάλο δώρο από αυτήν την κατάσταση.

μοιράστε

Share on facebook
Share on linkedin
Share on print
Share on email