Χρυσόκολλα

Η Χρυσόκολλα είναι ένα ορυκτό που μπορεί να μας συνδέσει με τις ενέργειες του θηλυκού Αρχετύπου. Ακόμα, μας ταξιδεύει στην αγκαλιά της Θεάς, συνδέοντάς μας με τις πιο αρχαίες της όψεις.

Αφυπνίζει τη ζωτικότητα της Maiden, την ολοκλήρωση της Mother και τη σοφία της Crone, αν τη συνδέσουμε με την εκδοχή της τριπλής Θεάς της Κέλτικης παράδοσης.

Αναδομεί το νου, ο οποίος είχε χαθεί, είτε από επιρροές ατόμων, είτε φαρμάκων. Ξυπνά τη νοητική αντίληψη και βοηθά να γειωθούν μοναδικές ιδέες. Ενεργοποιεί, καθαρίζει και εξισορροπεί το Κέντρο Λαιμού και του δίνει τη δύναμη να γονιμοποιείται ο λόγος του.

Μέσα από την ενέργεια της Χρυσόκολλας, τα mandra ή οι προσευχές που απαγγέλλουμε αποκτούν τόσο υψηλό κραδασμό, ώστε να επικοινωνούν άμεσα με τη δόνηση του πεδίου με το οποίο θέλουμε να συνδεθούμε. Φέρνει στο συνειδητό την κρυφή αλήθεια μας, την οποία βοηθά να εκφραστεί και να μετουσιωθεί στην πραγματικότητά μας.

Βοηθά γενικά να εξαπλωθεί ο λόγος μας, όπως και να συνδεθούμε με την υψηλή διανόηση του Σύμπαντος και να γίνουμε ο φορέας και να μεταφέρουμε τα μηνύματά του. Η Χρυσόκολλα αποτελεί το ορυκτό του λόγου, σε όλες τις πιθανές μορφές του. Επίσης, μία σημαντική λεπτομέρεια: ο λόγος ανήκει στην καρδιά στην παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική. Το χρώμα του, ως Ενεργειακό Κέντρο, είναι το πράσινο. Στη Ινδική φιλοσοφία των Ενεργειακών Κέντρων, ο λόγος ανήκει στο Κέντρο Λαιμού και το χρώμα του είναι το μπλε. Βλέπουμε σε αυτό το ορυκτό, το μπλε με το πράσινο να αγκαλιάζονται και να προσφέρουν μία μοναδική εικόνα σύνδεσης.

Παρόλο που εκθειάζουμε τη θέση του προς το Κέντρο Λαιμού, είναι ένα ορυκτό πολύ βοηθητικό για την καρδιά, καθώς την ηρεμεί, τη γαληνεύει και τη βοηθά ήσυχα να βρει τη δύναμή της.

Εξαιρετικό είναι όμως και για το Ηλιακό Πλέγμα, πιο συγκεκριμένα, όταν υποφέρει από εντάσεις και θυμό. Απορροφά τη δυσαρμονία και θεραπεύει το Ηλιακό Πλέγμα, όπως και το Ήπαρ, το οποίο επηρεάζεται άμεσα από το Ηλιακό Πλέγμα, καθώς του ανήκει ως όργανο. Όπως ήδη έχει αναφερθεί σε άλλο άρθρο, συσσωρεύει το θυμό, σύμφωνα με την ΠΚΙ.

Ξεκουράζει έναν ελεγκτικό νου ή ένα νου ο οποίος θαρρεί ότι θα βρει όλες τις αλήθειες μέσα από την υπερβολική ανάλυση. Πολύ συχνά, τέτοιες ιδιοσυγκρασίες υποφέρουν από δυσκολία ευελιξίας και γενικά μετακίνησης της πνευματικής τους θέσης. Όμως, η υπέροχη Χρυσόκολλα, βοηθά να δεχτούμε τις όποιες αλλαγές με ηρεμία. Τονώνει τη δημιουργικότητα που συνδέεται με το λόγο, όπως την αφήγηση, το τραγούδι, ακόμα και τη μουσική. Εξάλλου, θεωρείται το ορυκτό των μουσικών.

Γενικά, βοηθά όσους είναι ομιλητές και είναι εξαιρετικό βοήθημα, ειδικά σε συνδυασμό με το βότανο pang da hai της παραδοσιακής Κινέζικης ιατρικής.

Μειώνει το άγχος και το στρες, βοηθά να έχουμε διάκριση και να παίρνουμε σωστές αποφάσεις. Βελτιώνει αρθριτικά και ρευματισμούς, μυϊκούς σπασμούς, πονόλαιμο, λαρυγγίτιδα και γενικά, ότι σχετίζεται με το αναπνευστικό σύστημα.

Σχόλια

μοιράστε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu