Χρυσός

Στοιχείο: Φωτιά

Ενεργειακό Κέντρο: Ηλιακό Πλέγμα

Ενέργεια: Αρσενική

Ποιότητες: δημιουργία, αυτοπεποίθηση, προβολή, ενεργητικότητα

Είναι το μέταλλο που εκφράζει το Αρσενικό, την αρετυπική Ηλιακή ενέργεια, όπως και την ποιότητα του Γιανγκ, που είναι η ζωτική ενέργεια μέσα σε όλα.

Βοηθά να προβάλουμε τον εαυτό μας προς τα έξω, δίνοντάς μας την απαιτούμενη Ηλιακή ενέργεια, ώστε να προωθήσουμε τους στόχους μας. Ταιριάζει με τα περισσότερα ορυκτά και τα υποστηρίζει να προβάλουν την ενέργειά τους πιο εύκολα, μέσα από την προωθητική του δόνηση. Βοηθά να γειωθούν οι ενέργειες και προσφέρει το απαιτούμενο δυναμικό για να υλοποιηθούν.

Τονώνει τη δημιουργικότητα, τη σεξουαλικότητα, το πάθος, τη θέληση, το κουράγιο και την αντοχή. Προσφέρει χαρά, ανεμελιά και την υπέροχη ιδιότητα του να αναπτύσσει ότι κυοφορείται. Θρέφει και σταθεροποιεί το συναισθηματικό σώμα, αξάνει τη ζωτικότητα και επισπεύδει τη θεραπευτική διαδικασία, καθώς έλκει το πράνα. Δίνει σθένος να προχωρήσουμε, έστω και αν υπάρχουν δύσκολες καταστάσεις μπροστά μας. Προσφέρει γενική αναγέννηση σε όλο το σύστημα, καλεί την ευημερία και την αφθονία.

Αποδιώχνει την κατάθλιψη και γενικά την πεσιμιστική διάθεση και βοηθά να εστιαστούμε στη φυσική μας υγεία, όπως και στη στην γενική μας τάση να καλυτερεύσουμε την ποιότητα της ζωής μας.

μοιράστε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email