Όνυχας

Ο όνυχας μας προσφέρει συγκέντρωση, σταθερότητα, στήριξη, αντοχή και δύναμη σε καταστάσεις πραγματικά δύσκολες. Οι ιδιότητές του αυτές μαζί με τη δυνατότητα που έχει να εστιάζει την ενέργειά μας, τον καθιστούν εξαιρετικό βοηθό όταν θέλουμε να πετύχουμε ένα στόχο, να γειώσουμε μία ιδέα, να βρούμε λεπτομέρειες σε καταστάσεις που δε διακρίνονται εύκολα. Ακόμα μας βοηθά να έρθουμε σε επαφή με το κέντρο μας και να φέρουμε τη συνείδησή μας στο εδώ και τώρα, να σταματήσουμε τους διαχωρισμούς και να αποκτήσουμε σταθερότητα στη ζωή μας. Γενικά ο όνυχας μας επιτρέπει να απορροφήσουμε από τη συμπαντική ενέργεια όποιες ποιότητες έχει ανάγκη το δικό μας σύστημα και να τις μετατρέψουμε σε ύλη για να γίνουν το πρώτο δομικό υλικό της ζωής μας.

Η βαθιά γνώση που έχει απέναντι στη διαχείριση της θλίψης, τον κάνει ένα ιδιαίτερο ορυκτό, που όχι μόνο βοηθά, γιατί την απορροφά και μας γεμίζει εσωτερική δύναμη, αλλά γιατί σταματά και την επιρροή της θλίψης που μπορεί να μεταφέρουμε από τη γέννησή μας.  Η θλίψη προκαλεί μια ενστικτώδη διάσπαση του συναισθήματος από το σώμα.  Αυτό μπορεί να συμβεί μετά από ένα δυνατό συναισθηματικό σοκ ή επειδή αρνούμαστε να ξανα-αισθανθούμε τον πόνο που δημιούργησε τη θλίψη. Πολύ συχνά διαχέουμε ένα «παυσίπονο» στο σύστημά μας, το οποίο μουδιάζει το συναισθηματικό σώμα. Η δράση αυτού του «παυσίπονου» βιώνεται ως κενό, λήθη, απάθεια, παγωνιά ή απώλεια συνείδησης σε σχέση με τα συναισθηματικά δρώμενα της ζωής μας. Γενικά, ο πολύς πόνος σε κάποια συστήματα μπορεί να προκαλέσει τόσο έντονη απόσχιση από το συναίσθημα σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να παρομοιαστεί ως ενεργειακή λοβοτομή.

Μας βοηθά να αναγνωρίσουμε το δυναμικό μας και το μονοπάτι μας στη ζωή. Δίνει αυτοέλεγχο και ενισχύει τις ποιότητες της πίστης και της αφοσίωσης προς ανώτερους σκοπούς. Εξομαλύνει γενικά την τάση για υπερβολή σε όποιον τομέα  εμφανίζεται και μειώνει την υπερβολική σεξουαλική ενέργεια.  Επίσης είναι εξαιρετικός για να δουλέψουμε μαζί του εθισμούς πάσης φύσεως.

Είναι προστατευτικό ορυκτό με έντονη σοφία και γνώση και αφυπνίζει τη θεραπευτική ενέργεια μέσα μας. Σταματά επίσης την επιρροή ανθρώπων που νιώθουμε πως μας ελέγχουν και μας αρρωσταίνουν. Βοηθά στο άνοιγμα της εσωτερικής όρασης προς τα πνευματικά πεδία και μας δίνει την ικανότητα να παίρνουμε πληροφορίες από το παρελθόν και το μέλλον εφόσον λειτουργεί ως διάμεσο.

Εξαγνίζει τα αισθήματα της καρδιάς και καλμάρει τον θυμό, τη νευρικότητα και τη ζήλια. Βοηθάει να φτιάξουν διαλυμένες σχέσεις, αν υπάρχει βάση, αλλά και να αποδεχτούμε τις καινούργιες δομές αγάπης στη ζωή μας. Θέλω να τονίσω ότι δεν είναι ακριβώς ένα ορυκτό αγάπης, αλλά ένα ορυκτό το οποίο θα σαρώσει τα σαθρά θεμέλια που έχουν χτιστεί ανώτερες ποιότητες και έτσι δεν μπορούν να αναπτυχθούν με επιτυχία. Ταυτόχρονα θα φέρει νέα συμπαντικά υλικά που θα γίνουν φορείς για την ανάπλαση και την ανάπτυξη νέων, υγιών ποιοτήτων. Αυτός είναι ο τρόπος που ο όνυχας εμφυτεύει την αγάπη στο σύστημά μας.

Ένα τάλισμαν δύναμης για το φυσικό σώμα μπορεί να κατασκευαστεί από ένα συνδυασμό από τα εξής ορυκτά: όνυχας, μάτι τίγρης, μαύρος αχάτης, γρανάδα.

Καταπραΰνει τα μελανιασμένα μάτια, το νευρικό σύστημα και τις κρίσεις άγχους. Βοηθά σε προβλήματα έλκους, σε παθήσεις του συκωτιού και σε πόνους των ποδιών.

 

Σχόλια

μοιράστε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu