5ο Ενεργειακό Κέντρο – Vishuddha

Νόημα «Εξαγνίζω»

Χρώμα Γαλάζιο – Μπλε

Αίσθηση Ακοή

Στοιχείο Αιθέρας

Φωνήεν Ε

Ήχος ΗΑΜ

Θέση Μεταξύ 7ου αυχενικού και 1ου θωρακικού σπονδύλου

Αντίστοιχα μέρη του σώματος Γλώσσα, Φάρυγγας, Λάρυγγας, Τραχεία, Οισοφάγος, Αυχένας, Κύριοι και Δευτερεύοντες Βρόγχοι, Άνω Πνεύμονες, Λαιμός, Βραχίονες, Αυτιά, Φωνή.

Αντίστοιχοι Αδένες Θυρεοειδής

Αιθέρια Έλαια Φασκόμηλο, Γερμανικό Χαμομήλι, Αγριοκυπαρίσι, Δεντρολίβανο, Ευκάλυπτος, Αχιλλέα, Καμφορά, Γλυκάνισο

Θετικός Οραματισμός Οραματιστείτε ένα γαλάζιο ουρανό που ενώνεται στον ορίζοντα με την θάλασα, με ένα υπέροχο γαλάζιο χρώμα που σας γεμίζει ηρεμία

Αναπνοή Με τους μύες της κοιλιάς ρουφήξτε την εισπνοή από το στόμα σας 7 φορές. Σπρώξτε την έξω 7 φορές με τον ίδιο τρόπο.

Ορυκτά Ακουαμαρίνα, Τιρκουάζ, Χαλκηδόνιος Μπλε, Σοδάλιθος, Λάπις-Λάζουλι, Μπλε Αχάτης

Πολύτιμοι Λίθοι Ζαφείρι

Μέσα από αυτό το κέντρο εκφράζουμε τα συναισθήματά μας.

Το τσάκρα αυτό λειτουργεί και σαν συλλέκτης και εκφραστής των πληροφοριών που συγκεντρώνονται από τα υπόλοιπα ενεργειακά κέντρα.

Η αρμονική του λειτουργία δείχνει άνθρωπο που αναγνωρίζει και μπορεί να υποστηρίξει την εσωτερική του αλήθεια και την αποστολή της ζωής του. Ο λόγος, με ένα αρμονικό κέντρο λαιμού έχει τη σωστή άρθρωση και η φωνή τον κατάλληλο χρωματισμό.

Η δυσαρμονία αυτού του κέντρου διαστρεβλώνει τα παραπάνω χαρίσματα, κάνει τη φωνή να χάνει το χρώμα και τον ρυθμό της και τον λόγο το νόημά του. Η φωνή γίνεται δυνατή, στριγκή και η ροή του λόγου ασταμάτητη και ανούσια ή αντίθετα η φωνή σβήνει και καταλήγει σε τραυλισμό.

Το γέρσιμο των ώμων, είναι μια κίνηση που ασυναίσθητα γίνεται από πολλούς, οι οποίοι αισθάνονται ότι «κουβαλάνε πολλά στους ώμους τους». Αυτή η απλή όμως , καθημερινή κίνηση δημιουργεί μπλοκάρισμα στο κέντρο λαιμού και έντονη δυσκαμψία σε φυσικό και ενεργειακό επίπεδο, ενώ πολλές φορές υποδηλώνει βαθιά θλίψη.

μοιράστε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email