Αιθέρια έλαια θεραπευτικής μάλαξης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΛΑΔΙΟΥ ΜΑΣΑΖ

 

ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ – GINGER

Νότα: Υψηλή

Φυσικά: Το τζίντζερ πραγματικά βοηθά σε γενικούς μυϊκούς πόνους, ρευματισμούς, αρθριτικά, δύσκαμπτες αρθρώσεις, οσφυαλγίες, ισχιαλγίες, λουμπάγκο. Κατάλληλο για όλες τις φλεγμονώδεις καταστάσεις. Ακόμη, είναι εξαιρετικό για τη ναυτία, τους ιλίγγους και την τάση για εμετό, την έλλειψη όρεξης, τον τυμπανισμό, την αργή πέψη, την ενόχληση στο στομάχι, τη διάρροια και τη δυσκοιλιότητα. Διεγείρει ακόμα και την έκκριση της χολής. Βοηθά σε γυναικολογικά προβλήματα, όπως στη δυσμηνόρροια.

Είναι αφροδισιακό και γενικά τονωτικό.

Ψυχολογικά: Τονώνει το νου και την ψυχική διάθεση.

 

ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ

Νότα: Μεσαία

Φυσικά: Η μαντζουράνα είναι βοηθητική για όλους τους μυϊκούς πόνους. Ακόμα, σε σχέση με το μυϊκό σύστημα, βοηθά στα διαστρέμματα, τα στραμπουλήγματα και τις εξαρθρώσεις. Επίσης, δρα εξαιρετικά στην επώδυνη περίοδο, όπως και το αδύναμο ανοσοποιητικό. Τονώνει την καρδιά, το κυκλοφορικό και την όρεξη. Βοηθητικό σε κρυολόγημα, βήχα, γρίπη, πονοκέφαλο και ημικρανία.

Αναζωογονεί τη σεξουαλική διάθεση.

Ψυχολογικά: Απελευθερώνει από στρες και άγχος, όπως και από τάσεις κατάθλιψης. Τονώνει τη μνήμη.

 

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

Νότα: Μεσαία

Φυσικά: το δεντρολίβανο είναι εξαιρετικό για προβλήματα κυκλοφορικού, για λεμφική αποσυμφόρηση και γενικά στην κατακράτηση των υγρών. Βοηθά με πολλούς τρόπους το πεπτικό σύστημα, όπως στη δυσκοιλιότητα, στη διάρροια, στον τυμπανισμό, στην γαστρεντερίτιδα, ακόμα και στις πέτρες της χολής. Επίσης είναι αποσυμφορητικό του συκωτιού και τονωτικό της καρδιάς. Εξαιρετικό για μυϊκούς, αρθριτικούς και ρευματικούς πόνους.

Γενικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει σωματική ξεκούραση. Βοηθά στη χρόνια βρογχίτιδα, στο βήχα, στο κρυολόγημα, όπως και στο άσθμα, ενώ, σε δερματικά προβλήματα, μπορεί να φανεί χρήσιμο στην αλωπεκία, στην τριχόπτωση, στις πληγές και γενικά στις μολύνσεις του δέρματος.

Ψυχολογικά: προσφέρει γενική τόνωση και νοητική διαύγεια. Βοηθά στη βελτίωση της μνήμης.

 

ΓΩΛΘΕΡΙΑ

Νότα: Υψηλή

Φυσικά: Εξαιρετικό για μυϊκούς πόνους, καθώς και πόνους ρευματικούς και αρθρίτιδας. Δρα ως μυοχαλαρωτικό. Είναι ισχυρό παυσίπονο και αναλγητικό αιθέριο έλαιο. Αντιφλεγμονώδες, αντισπασμωδικό και βοηθητικό στην αναγέννηση του ήπατος.

Ψυχολογικά: Βοηθά να ξεπεραστούν συναισθηματικοί πόνοι

 

μοιράστε

Share on facebook
Share on linkedin
Share on print
Share on email