Ανατέλλοντας στην εποχή του νέου Θηλυκού

Οι γυναίκες σήμερα, δείχνουν να ζουν μία πολύ πιο απελευθερωμένη ζωή από τις προηγούμενες γενιές. Σίγουρα, αυτό έχει διακυμάνσεις, ανάλογα τη χώρα και την κουλτούρα. Ακόμα, όμως, και αυτές οι γυναίκες που ζουν σε πιο φιλελεύθερες χώρες, μπορεί να βιώνουν τα υπολείμματα από τα τραύματα αιώνων, που έχουν χαραχθεί στο θηλυκό.

Λίγο ή πολύ, φέρουμε όλες μέσα μας τραυματικά αποτυπώματα περασμένων εποχών. Μνήμες ταπείνωσης, εξευτελισμού και υποτίμησης, ακόμα πάλλονται σε κυτταρικό επίπεδο. Αυτές οι αναμνήσεις, μπορεί να είναι ακόμα η αιτία για τον ασυνείδητο φόβο έλξης μίας ομαλής σχέσης – καθώς υπάρχει στο ασυνείδητο ο φόβος της κατάκτησης από το αρσενικό. Ακόμα και για την έλλειψη του οργασμού μπορεί αυτό να ευθύνεται, όπως και για γενικότερα προβλήματα στη μήτρα –  υπογονιμότητα, ανώμαλος κύκλος, δυσμηνόρροια (εφόσον, για πολλά χρόνια, η έμμηνος ρύση στιγμάτιζε το θηλυκό ως ακάθαρτο).

Οι περισσότερες γυναίκες καταλήγουν να αποδυναμώνουν τη σεξουαλική τους ενέργεια, καθώς εύκολα θα ονομαστούν πόρνες.

Μην ξεχνάτε πως η πατριαρχία επέτρεψε μόνο δύο μοντέλα του θηλυκού αρχετύπου: της άσπιλης παρθένου και της πόρνης.

Κάτω από αυτά τα δύο κυρίαρχα μοντέλα, υπήρχαν φυσικά υποδιαιρέσεις. Όπως, για παράδειγμα, αυτό της άσπιλης παρθένου, το οποίο συνοδεύεται από τη θυσιαζόμενη μάνα, την καλή νοικοκυρά κλπ.

Από την άλλη, η απίστευτη ανασφάλεια με την οποία μας εμπότισαν, μέσα από τις διαφημίσεις, που είχαν σεξουαλικά υπονοούμενα για το θηλυκό, όπως και τα “τέλεια πρότυπα της γυναίκας”, δημιουργήθηκε σταδιακά μία ανταγωνιστική διάθεση και μία ανάγκη προέκυψε στο θηλυκό: να διεκδικήσει τη θέση του, υπονομεύοντας το ίδιο της το φύλο.

Η γυναίκα, μέσα από αυτά τα πρότυπα, αισθάνεται να παραβιάζεται και ταυτόχρονα να απορρίπτεται από τα κοινωνικά δεδομένα. Παρατηρήστε και δείτε και μόνες σας πώς πουλάνε το θηλυκό. Όταν αρχίσουμε να κατανοούμε το τι διαδραματίζεται μέσα μας, θα αντιληφθούμε ξεκάθαρα ότι τα πρότυπα αυτά είναι κυρίαρχα στημένα πρότυπα της αρσενικής κουλτούρας.

Το πρώτο βήμα για την αλλαγή που ποθούμε να κάνουμε, αλλά δεν ξέρουμε πώς μερικές φορές, είναι να αντιληφθούμε το τραύμα μέσα μας, σε σχέση με το θηλυκό και, στη συνέχεια, να δούμε καθαρά όλα αυτά τα πρότυπα που πλασάρονται πώς αντανακλώνται μέσα μας, έστω και ασυνείδητα. Πώς μας κάνουν να νιώθουμε;

Αν εξερευνήσετε τον ψυχισμό σας, ανακαλύπτοντας τον τρόπο που σας έχει φθείρει το τραύμα, σταδιακά θα αρχίσετε να βρίσκετε διεξόδους προς ένα άλλο επίπεδο σκέψης, μία διαφορετική προσέγγιση. Όταν απόκωδικοποιηθεί το τραύμα, σταδιακά θα σταματήσει η ένταση με την οποία αναδύεται, για να σας τραβήξει την προσοχή. Θα ανακαλύψετε διαφορετικά επίπεδα αντίληψης, όπου η πνευματικότητά μας και ο ερωτισμός μας συνδέονται, όπως συνδέονταν πάντα, από την ίδια τη Φύση μας.

Χρειάζεται να ανακαλύψετε την ιερότητα μέσα σας και να αγκαλιάσετε τη Μεγάλη Μητέρα, όπως και εκείνη σας αγκάλιαζε, αιώνες πριν την εξαλείψει η πατριαρχία. Όταν αγαπήσουμε ξανά το Ιερό Θηλυκό, θα αγαπήσουμε το σώμα μας για αυτό που είναι. Όταν συνδεθούμε με τον Ιερό Κύκλο Γυναικών του Blossoming Goddess, που ακολουθεί την τροχιά του Φεγγαριού, του συμβόλου της Θεάς, θα νιώσουμε βαθιά μέσα μας την ιερή ενσάρκωση που φέρουμε ως γυναίκες του σήμερα και του μεγαλειώδους έργου να αλλάξουμε τα δεδομένα μέσα μας, αλλά και στην κοινωνία.

 

μοιράστε

Share on facebook
Share on linkedin
Share on print
Share on email