Αχάτης Δενδρίτης

Ο Δενδρίτης έχει πάρει το όνομά του από την ελληνική γλώσσα. Το όνομα εκφράζει την ενέργειά του απόλυτα, μία ενέργεια επεκτατική, σταθερή, προστατευτική, ενισχυτική και γονιμοποιό. Έχουν ανακαλυφθεί έργα Τέχνης με Δενδρίτη από τη νεολιθική εποχή, όπως και φυλακτά από αυτόν που χρονολογούνται από την εποχη της Βαβυλωνίας. Πληροφορίες όμως για αυτό το ορυκτό υπάρχουν από πάρα πολλά μέρη του πλανήτη.

Είναι ένα υπέροχο ορυκτό για όσους έχουν πραγματικά την ανάγκη να δουλέψουν βαθιά με τον εαυτό τους.

Βοηθά να απλωθούν ρίζες, όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά ακόμη και σε μία κατάσταση ή ένα νέο μέρος – όπως μία καινούργια επιχείρηση. Ταυτόχρονα όμως, δίνει μία μόνιμη ροή στην ενέργεια. Έτσι, δε νιώθουμε να αγχωνόμαστε ή να βαλτώνουμε μέσα στην αγωνία του αν θα εκδηλωθεί και θα γειωθεί μία κατάσταση ή όχι. Αυτή η θετική στάση βοηθά πολύ στη μετατροπή, καθώς, πολλές φορές, μπλοκάρουμε μόνοι μας την ενέργεια, μέσα από τη συναισθηματική ή τη νοητική ένταση.

Είναι ένα ορυκτό επέκτασης, αλλά και εξισορρόπησης. Με αυτόν τον τρόπο, βοηθά να μη χαθούμε σε υπερβολές – ειδικά αν είστε οι ίδιοι ή δουλεύετε με ανθρώπους που εύκολα χάνονται στη σκέψη, συνδυάστε με Αιματίτη. Προσφέρει επίσης σταθερότητα, εσωτερική, αλλά και πρακτική, ώστε να μένουμε εστιασμένοι στο στόχο.

Από πλευράς ψυχολογίας, μας βοηθά να μένουμε στο κέντρο μας, ώστε να μην επηρεαζόμαστε εύκολα από σχόλια και ενέργειες, προερχόμενες από το εξωτερικό περιβάλλον. Μειώνει ακόμα την επιρροή από ανθρώπους που μας βλάπτουν, αλλά δεν ξέρουμε πώς να τους αποφύγουμε ή δε μπορούμε, λόγω συνθηκών – όπως π.χ. στο χώρο της εργασίας. Σε αυτήν την περίπτωση, συνδυάζεται άψογα με μαύρο Jet, ένα ορυκτό μοναδικό στον τομέα της προστασίας.

Ο Δενδρίτης μπορεί να ανοίξει δρόμους προς τη συγχώρεση, την αποδοχή, την αποδόμηση του φόβου και τη λύτρωση από υποτημιτικά λόγια άλλων. Γενικά, είναι εξαιρετικός για την απελευθέρωση τοξινών, σε ενεργειακό και φυσικό επίπεδο.

Όπως έχουμε κατανοήσει, βοηθά την εσωτερική σταθερότητα, αλλά στηρίζει ταυτόχρονα αυτήν την ενέργεια να επεκταθεί. Είναι ένας από τους λόγους που τον κάνουν τόσο εξαιρετικό για τον οικονομικό τομέα, εφόσον επικεντρώνει τις ενέργειες και σταθερά τις επεκτείνει. Βοηθά ακόμη να ενωθούν “σπασμένα” σας κομμάτια, καθώς οι ρίζες και τα κλαδιά που έχει μέσα του δημιουργούν ένα νέο δίκτυο ενεργειών, που λειτουργεί ενωτικά. Δυναμώνει τους δεσμούς σε μία οικογένεια, σε ένα ζευγάρι, ακόμα και ενός ανθρώπου με μία νέα πατρίδα. Με τον ίδιο τρόπο, προωθεί και ενδυναμώνει τη σταθερότητα στην αφθονία. Αν υπάρχει αίσθηση ότι υφίσταται οικογενειακό κάρμα γύρω από τα οικονομικά, συνδυάστε τον με πορτοκαλί Καλσίτη.

Γενικά, ο Δενδρίτης Αχάτης μπορεί να θεραπεύσει συναισθηματικά τραύματα, που προκύπτουν από ένα μεγάλο “ξερίζωμα”, είτε αυτό είναι συναισθηματικό, όπως ένα δύσκολο διαζύγιο ή ένα σοκ που έχει απορροφηθέι στο γενεαλογικό δέντρο, από κάποιον διωγμό που δέχτηκε η φαμίλια βαθιά μέσα στο χρόνο. Αυτές οι πληγές, αν δε θεραπευτούν, αφήνουν ισχυρά κατάλοιπα, που δημιουργούν δυσκολίες, σε φυσικό και συναισθηματικό επίπεδο, καθώς μέσα του το άτομο βιώνει μόνιμα το συναίσθημα του πρόσφυγα, του νομά. Μπορεί να συμπαραστεθεί στην οποιαδήποτε συναισθηματική καταπόνηση που έχει δεχτεί το άτομο, ειδικά αν συνδυαστεί με Ροδονίτη.

Σε ανοιχτόχρωμη καφέ απόχρωση, βοηθά περισσότερο στην επέκταση στο φυσικό κόσμο και στη σύνδεση με τα πλάσματα της Γης – όπως τα στοιχειακά. Ακόμα, αποκτάμε με την ενέργειά του ένα πιο ισχυρό σώμα, την αίσθηση της ασφάλειας, όπως και μεγάλη εσωτερική δύναμη, ώστε να ηγηθούμε εμείς της ζωής μας.

Σε άσπρη απόχρωση ωθεί περισσότερο προς την πνευματική εξάπλωση και στη σύνδεση με τα ανώτερα βασίλεια, αλλά προσφέρει ακόμη πνευματική ισορροπία. Αυτό βοηθά πολύ στον τρόπο που θα χειριστούμε τις καταστάσεις, θα υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και θα μείνουμε ανεπηρέαστοι από αρνητικές επιρροές.

Σε διαυγή μορφή, αποτελεί ένα από τα ορυκτά που συμβολίζουν τη Θεά και βοηθά την ενέργειά της να γειωθεί στη ζωή μας. Δημιουργεί μία γέφυρα μεταξύ Γης και Ουρανού, που μένει καθαρή από οποιαδήποτε αρνητικότητα και δονείται σε υψηλή ενεργειακή συχνότητα. Μεταφέρει το μήνυμα της ενότητας σε όλα τα επίπεδα και είναι ένα από τα ορυκτά όπου η Θεά βρίσκει καταφύγιο σε όλες τις όψεις της, από την Πανσέληνο ως τη σκοτεινή Σελήνη. Με αυτόν τον τρόπο, ο διαυγής Δενδρίτης, αντανακλά όλο τον κύκλο της ζωής.

 

 

μοιράστε