Κεχριμπάρι

Το κεχριμπάρι δεν είναι ορυκτό, αλλά απολιθωμένο ρετσίνι κωνοφόρων δέντρων και έχει πραγματικά μεγάλη ιστορία και παράδοση σε διάφορες κουλτούρες ανά τον κόσμο.

Είναι ένα ορυκτό με αρχαία γνώση, την οποία μπορεί να επαναφέρει στη μνήμη μας, μαζί με την πλούσια, ζεστή του ενέργεια. Ακτινοβολεί φως και έχει τη δυνατότητα, μόνο του αλλά και σε συνδυασμό με ηλιόλιθο, να αφυπνίσει τη δύναμη της αυτοθεραπείας.

Το πλεονέκτημά του είναι η ικανότητα που έχει να απορροφά όποια αρνητικότητα βρίσκει, είτε σε μορφή πάθησης στο φυσικό σώμα, είτε σε μορφή εγκλωβισμένης αρνητικής ενέργειας στα ενεργειακά σώματα και να βοηθά στην αποδέσμευση από αυτήν. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που το κεχριμπάρι είναι τόσο σημαντικό για τους θεραπευτές, αφού δεν αφήνει να προσκολληθούν πάνω τους αρνητικές ενέργειες.

Μπορεί να τοποθετηθεί σε διάφορα Ενεργειακά Κέντρα. Το καθαρό ανοιχτόχρωμο κίτρινο κεχριμπάρι τονώνει το κέντρο κεφαλής, το μαύρο είναι πολύ καλό για το κέντρο βάσης, το πορτοκαλί για το ηλιακό πλέγμα, το πορτοκαλοκόκκινο για το κέντρο ιερού.

Το κεχριμπάρι με τα εγκλείσματα είναι ισχυρότερο από το απλό, καθώς στο δυναμικό του προστίθεται και το δυναμικό αυτών που περιέχει. Για παράδειγμα, ένα κεχριμπάρι με μέλισσα θα μας δώσει εργατικότητα, επιμονή και οργάνωση όταν θέλουμε να επιτελέσουμε ένα στόχο, όπως και αφθονία, ενώ ένα κεχριμπάρι με αράχνη θα μας στηρίξει όταν συνειδητοποιήσουμε ότι ήρθε η ώρα να γίνουμε συνδημιουργοί του πεπρωμένου μας. Η δυνατότητα του κεχριμπαριού να εναρμονίζει το νευρικό σύστημα, δυναμώνει με την εγκλεισμένη φτέρη.

Το κεχριμπάρι είναι ένας μικρός ήλιος που μας φωτίζει, τονώνει τις φυσικές μας δυνάμεις και εξισορροπεί και δυναμώνει το αιθερικό μας σώμα.

Σε φυσικό επίπεδο, βοηθά στην ανάπλαση του νωτιαίου μυελού και στην αντιμετώπιση προβλημάτων εντερικών διαταραχών και ρευματισμών. Υποστηρίζει τη θεραπεία του σπληνός, του ήπατος, των νεφρών και της ουροδόχου κύστεως.

μοιράστε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email