Κόκκινη Τουρμαλίνη

Η κόκκινη Τουρμαλίνη είναι ένα θρεπτικό ορυκτό σε διάφορα επίπεδα. Τονώνει χωρίς όμως να δημιουργεί καμία παρενέργεια ή ένταση. Είναι εξαιρετικό για να εξισορροπήσει μία παθολογία που στο Σιάτσου ονομάζεται “άδειο yang”, και υποδηλώνει ένα βελονιστικό σημείο όπου από πάνω είναι σκληρό και επώδυνο στην πίεση, ενώ από κάτω είναι yin και άδειο μέσα, το οποίο έχει ανάγκη από πίεση. Αυτό, σε μία συμπεριφορά θα μπορούσε να μεταφραστεί σε έναν άνθρωπο γεμάτο ένταση ή ακόμα και θυμό, που όμως από κάτω έχει πολύ κούραση και θλίψη. Σε αυτή την κατηγορία των ανθρώπων η κόκκινη τουρμαλίνη παρέχει τη θρέψη που έχουν τόση ανάγκη χωρίς όμως να διεγείρει την ένταση ή ακόμα και το θυμό.

Βοηθά να θεραπεύσουμε μια καρδιά η οποία έχει θρυμματιστεί από μία ερωτική απογοήτευση. Ακόμα και αν νιώθουμε ότι έχουμε αποτύχει στον τομέα της αγάπης, η κόκκινη τουρμαλίνη θα δώσει παρηγοριά. Ενώνει υπέροχα το κέντρο καρδιάς με το κέντρο ιερού, αλλά και την αγάπη με τον έρωτα, εξομαλύνοντας την όποια τυχόν δυσαρμονία που ρέπει είτε προς την ανεπάρκεια είτε προς την υπερβολή κάποιου από τα δύο.

Επίσης ενεργοποιεί και το κέντρο βάσης δίνοντάς του το αίσθημα της ασφάλειας και της σταθερότητας. Έτσι, βοηθά ανθρώπους που έχουν καταστραφεί οικονομικά να σταθούν και πάλι στα πόδια τους και να πάρουν το θάρρος να αρχίσουν ξανά. Είναι ένα ορυκτό που βοηθά να καλέσουμε την αφθονία, ειδικά αν συνδυαστεί με πράσινη τουρμαλίνη. Συμβάλλει λοιπόν, στο να αποδεσμευθούμε από εντυπώματα στέρησης και να μπορέσουμε ελεύθερα να απολαύσουμε και να χαρούμε. Γενικά τονώνει τη ζωτικότητα και τη διάθεση και για αυτό είναι ένα από τα καλύτερα αντικαταθλιπτικά ορυκτά.

Μας συνδέει με το Αστέρι της Γης και με την ήρεμη όψη της φωτιάς. Ειδικά αν συνδυαστεί με λάβα μπορεί να δημιουργήσει μια νέα σταθερή “κρούστα” μέχρι να τραφεί βαθιά το κέντρο βάσης.

Σχόλια

μοιράστε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu