Μάσκα μάλαξης για αποφόρτιση

Μία υπέροχη τεχνική για να απελευθερωθείτε από αρνητικές επιρροές άλλων, ειδικά αν προέρχονται από συγγενείς ή ανθρώπους που για εσάς ήταν σαν οικογένεια. Δυστυχώς, αυτές οι δύο κατηγορίες ανθρώπων, έχουν τη δυνατότητα να μας πληγώσουν, γιατί συνήθως τους έχουμε επιτρέψει να διεισδύσουν σε βαθύ συναισθηματικό επίπεδο. Επίσης, η παρακάτω συνταγή απελευθερώνει και από μυϊκούς και αρθριτικούς πόνους:

Σε μία κατσαρόλα ρίξτε ελάχιστο κρυσταλλικό νερό από αιματίτη μαγνήτη (που έχει γενικά καλή επίδραση στο μυϊκό σύστημα που έχει συσσωρεύσει ένταση) αμέθυστο (αποβάλει τη συναισθηματική πίεση που δημιουργεί η κατάσταση) και αζουρίτη (που βοηθά πολύ σε γενικά προβλήματα αρθρώσεων και αρθρίτιδες). Προσθέστε μισή κουταλιά του γλυκού νιφάδες σπόρων από πιπεριές τσίλι, μία κουταλιά της σούπας σκόνη κουρκουμά και μία κουταλιά της σούπας σκόνη πιπερόριζα.


Αφήστε τα να βράσουν για λίγα λεπτά. Βγάλτε τα από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς. Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας λάδι άρνικας και όσο μέλι χρειάζεται (φροντίστε να είναι πυκνό και όχι ελαφρύ στην υφή του), ώστε να κάνετε μία παχύρευστη πάστα, με την οποία θα κάνετε μάλαξη σε όλο σας το σώμα. Όταν αρχίσει το μίγμα να μετατρέπεται σε κάτι σαν τσίχλα, κάντε κινήσεις που παρομοιάζουν εκείνων της γάτας όταν πλάθει το μέρος όπου κάθεται με τα πατουσάκια της – πατήστε το μίγμα επάνω σας και στη συνέχεια τραβήξτε το ελαφρά, συνεχίζοντας έτσι σε ολόκληρο το κορμί. Αυτή η κίνηση δημιουργεί κάτι σαν αναρρόφηση, που τραβά από το σώμα όλα τα αρνητικά κατάλοιπα που έχουν συσσωρευτεί σε όλη την επιφάνεια του σώματος και ειδικά στις αρθρώσεις. Είναι μία τεχνική που απαιτεί χρόνο, αλλά μπορεί να δουλέψει σε πάρα πολύ βαθύ επίπεδο. Φροντίστε να προσθέσετε τόση ποσότητα από τα υλικά σας στο μέλι, ώστε να μην το αραιώσουν. Αυτό είναι βασικό στοιχείο για την επιτυχία της τεχνικής σας.

[Απόσπασμα από το βιβλίο “Εγχειρίδιο Εξαγνισμού και Ψυχικής Προστασίας” της Shakila Ιωάννας Μπράτη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δίον]

μοιράστε