Μετά την Πανσέληνο, τι;

Θα ήθελα να ξεκινήσω αυτό το άρθρο με μία μικρή ανάλυση της πορείας του Φεγγαριού:

Η Σελήνη διαγράφει έναν πλήρη κύκλο τροχιάς, κατά μέσο όρο, 29,5 ημερών. Ξεκινά από τη μηδενική μοίρα, όπου βρίσκεται σε φάση Νέας Σελήνης και φτάνει στις 180Ο μοίρες, όπου σχηματίζει Πανσέληνο. Σε γενικές γραμμές, οι φάσεις εκδηλώνουν διαφορετικές ενέργειες. Ας δούμε τις τρεις βασικές φάσεις και τις σημασίες τους.

Το Νέο Φεγγάρι είναι κατάλληλο για να βάλει κανείς τους σπόρους των ονείρων του, που θα ανθίσουν και θα δώσουν καρπούς, να κεντράρει τους στόχους του, να οραματιστεί νέους ορίζοντες, να θρέψει ενεργειακά μία κατάσταση.

Η φάση της Χάσης είναι κατάλληλη για να εξερευνήσει κανείς τις επιθυμίες του, να αποδεκτεί καταστάσεις για να αντιληφθεί πώς θα εργαστεί με αυτές. Να αφήσει πίσω του ότι είναι καιρός να αποκόψει από τη ζωή του, να εξαγνίσει την ενέργειά του και να την εξερευνήσει.

Η Πανσέληνος είναι η περίοδος όπου η ενέργεια είναι έτοιμη να υλοποιηθεί. Είναι η στιγμή όπου οι εσωτερικές καταστάσεις εκδηλώνονται προς τα έξω, όπου αντανακλάται το αποτέλεσμα της ενεργειακής ή κάθε είδους εργασίας, όπου μπορούμε να εκφράσουμε ευγνωμοσύνη, να νιώσουμε σύνδεση και πνευματικό άνοιγμα προς το Όλον.

Η Πανσέληνος όμως, δεν εκδηλώνει την ενέργειά της μόνο εκείνη την ημέρα που είναι πλήρως ορατή, αλλά αρχίζει να επηρεάζει τρεις ημέρες πριν την πλήρη μορφή της, τρεις ημέρες μετά, κρατώντας ένα υψηλό επίπεδο ενέργειας, και σταδιακά επηρεάζει, με έναν ενεργειακό απόηχο, τις επόμενες 15 ημέρες, ως την επόμενη Νέα Σελήνη. Έτσι εκδηλώνεται η ενέργεια της Πανσελήνου, σε διάφορα επίπεδα έκφρασης, καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των ημερών.

Αυτή η περίοδος επιρροής της Πανσελήνου που διανύουμε τώρα και εκφράστηκε στο ζώδιο του Καρκίνου, έχει να κάνει, σε ένα πιο εσωτερικό επίπεδο, με τη δομή των ενεργειακών μας σωμάτων. Εδώ είναι η στιγμή όπου ο άνθρωπος παρακινείται να γνωρίσει την αρχική αιτία, όπου η συνείδηση αποζητά την έκφρασή της προς τα έξω.

Τι είναι όμως συνείδηση; Παρότι είναι μία από τις πιο πολυχρησιμοποιημένες λέξεις, ακόμα παραμένει άπιαστη ως έννοια. Θα μπορούσαμε να πούμε, πως συνείδηση είναι τα πάντα. Κυριολεκτικά, όλα γύρω μας, είναι εμποτισμένα από κάποια μορφή συνείδησης, σε διάφορες διαβαθμίσεις της. Αυτό μπορεί να γίνει πιο κατανοητό, αν ανατρέξει κανείς σε πιο αρχαίους πολιτισμούς, όπου υπήρχε η γνώση της ενότητας με το Όλον: η Γη δεν ήταν κάτι ξέχωρο από τον καθένα. Το κάθε έμψυχο ον ή άψυχο αντικείμενο είχε τη δική του ζωή και, όλα μαζί, συνέθεταν την παγκόσμια συνειδητότητα.

Συνείδηση είναι ακόμα η προσπάθεια του ανθρώπου να γνωρίσει τον εαυτό του, να εξελίξει την ύπαρξή του, όπως και να αντιληφθεί βαθύτερα το εξωτερικό του περιβάλλον. Όπως είπε ο Carl Jung, «η συνείδηση δε δημιουργείται από μόνη της, αλλά αναδύεται από άγνωστα βάθη».

Η δράση αυτής της Πανσελήνου, θα αφήσει να αναδυθεί το κεντρικό συναίσθημα που σας ταλαιπωρεί, άσχετα με το πόσους «κομπάρσους» έχετε βάλει εκεί έξω να παίξουν ρόλους που θα αποσπάσουν την προσοχή σας από την αρχική αιτιώδη κατάσταση. Θα διακρίνετε ξεκάθαρα ότι, οι διάφορες αρνητικές καταστάσεις δεν ήταν τίποτα άλλο, παρά φαντάσματα μίας εσωτερικής κραυγής που δεν εκδηλώθηκε ποτέ. Έτσι, βρήκε κάποια λογικά εξωτερικά στοιχεία, για να δικαιολογήσει τον ανεκδήλωτο πόνο, τη θλίψη, το θυμό.

Θα δείτε, αν τολμήσετε, τα βαθύτερα δεδομένα, με την επιρροή της Πανσελήνου. Αν έχετε διάθεση να στοχαστείτε, θα διακρίνετε και άλλα στοιχεία, όπως ότι τα φαντάσματα αυτά που αναδύονται από τα έγκατα της ύπαρξής σας, σας κρατούν στο σκοτάδι, σας δεσμεύουν με την αρνητική ενέργεια. Μπλοκάρουν τις αρετές σας από το να εκδηλωθούν και, χωρίς την ενέργεια των αρετών μας, δεν μπορούμε να χτίσουμε τα λεπτοφυή σώματά μας, που είναι αυτά ακριβώς που μας προστατεύουν από την αρνητικότητα.

Χρειάζεται πλέον να στοχεύσουμε στο καλό, να εστιάσουμε σε αυτό, γιατί ο σκοπός του κακού είναι οι καλοί να χάνονται στην προσπάθεια, να αποδυναμώνονται στη μάχη και, εν τέλει, να παραιτούνται.Όσο πιο πολύ χάνονται, τόσο αντίστοιχο Φως χάνεται από αυτόν τον πλανήτη. Οι λευκοί αγωνιστές του Φωτός παραστρατούν, πολεμώντας ο ένας τον άλλο και έτσι, εν αγνοία τους, γίνονται βοηθοί στο σκότος. Πρέπει επίσης να αποβάλλουμε το μούδιασμα, την αδιαφορία που έχει κατακλύσει το ενεργειακό σύστημα. Οφείλουμε να τιμήσουμε το Φως, να τιμήσουμε τον εαυτό μας, να τιμήσουμε τους φίλους, να τιμήσουμε την ανθρωπότητα με έργα.

Εξερευνήστε την ενέργεια αυτής της Πανσελήνου κατά τη διάρκεια όλων των επόμενων ημερών, όπου σας διαπερνά ο μαγνητισμός της. Στοχαστείτε:

  • Πόσο τιμάτε τις αρετές σας εσωτερικά;
  • Πώς εκφράζετε τις αρετές σας εξωτερικα;
  • Σε ποιες μάχες χάσατε και τι τίμημα έχει αυτό;
  • Έχετε παραιτηθεί;
  • Υποστηρίζετε το Φως μέσα σας και γύρω σας;

Κάντε την ανασκόπησή σας φωτεινά πλάσματα. Και ότι και αν συμβαίνει γύρω σας, συνεχίστε να πορεύεστε προς το Φως. Είναι σκληρό κάποιες φορές, αλλά τι πιο σκληρό από το να παραιτηθείς από το φωτεινό μονοπάτι που επέλεξες ως ψυχή;

Σχόλια

μοιράστε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu