Ορθόκερας

Το όνομά του σημαίνει “ίσιο κέρας”. Το ορθόκερας είναι απολιθωμένο αρχαίο θαλάσσιο μαλάκιο που έχει πλέον εξαφανιστεί. Ανήκαν στην οικογένεια των κεφαλόποδων, ζούσαν στη θάλασσα πριν περίπου 4οο εκατομμύρια χρόνια και ήταν οι πρόγονοι του χταποδιού και του καλαμαριού. 

Ως ορυκτό, ενεργειακά, το ορθόκερας, έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει όταν νιώθουμε ότι έχουμε χάσει και έχουμε ανάγκη μία ψυχική υποστήριξη για να ορθοποδήσουμε. Γενικά, βοηθά να αποτινάξουμε από επάνω μας το συναίσθημα της αποτυχίας και ωθεί να δημιουργήσουμε καινούργια επιτεύγματα, πιο σταθερά και υγιή, Συμπαραστέκεται σε περιόδους κατάθλιψης, βοηθά να αναγεννηθούμε και γενικά συμβάλλει στην ισορροπία των συναισθημάτων. 

Μας υποστηρίζει στο να ξεπεράσουμε τους φόβους το παρελθόντος και να αντικρίσουμε τη ζωή με εμπιστοσύνη και έμπνευση, όπως και να κινηθούμε προς την επιτυχία. Μειώνει το στρες, δυναμώνει το κέντρο βάσης και ενδυναμώνει το αίσθημα της γείωσης. Είναι έξοχος βοηθός για όταν θέλουμε να ταξιδέψουμε στο παρελθόν και να πάρουμε πληροφορίες. Αυξάνει την αντίληψη στη γνώση που έχουμε από τις εμπειρίες μας και μας δείχνει καλύτερους τρόπους διαχείρισης.

Δίνει σταθερότητα και ροή ταυτόχρονα, εφόσον είναι απολίθωμα, αλλά και ένα πλάσμα που έζησε στο υδάτινο στοιχείο. Ένα σημαντικό του χαρακτηριστικό είναι ότι βοηθά να ξεπεράσουμε το φόβο που έχει μείνει μέσα μας για ανθρώπους, πράγματα ή καταστάσεις που χάθηκαν και να μπούμε θαρραλέα στο πεδίο της μετατροπής, όπου θα αναγεννηθούν νέες φόρμες ζωής. 

Το ορθόκερας μας βοηθά να μη σταματήσουμε μπροστά στα όρια που έχουμε βάλει στον εαυτό μας, αλλά μας ωθεί να τα υπερπηδήσουμε και να κατανοήσουμε ποιοι είμαστε πέρα από αυτά, ποιοι μπορούμε να γίνουμε χωρίς αυτά, ποιοι είμαστε χωρίς τους όρους που μας έχουμε βάλει. 

Αυτό το υπέροχο απολίθωμα μας ταξιδεύει από την πιο αρχαία γνώση έως τις πιο καινοτόμες αντιλήψεις. Διευρύνει την αντίληψη του χώρου και του χρόνου και μας ωθεί να διευρυνθούμε στην πιο άπειρη όψη μας. 

μοιράστε