Ποδόλουτρο για γείωση, χαλάρωση και ανακούφιση από τους μυϊκούς πόνους

1 με 2 χούφτες ημίχοντρο αλάτι

2 κουταλιές της σούπας άλατα Epsom

αφέψημα σημύδας, ταραξάκου και τριγωνέλας

2 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου

2 σταγόνες αιθέριου έλαιο κυπαρισσιού

3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

1 σταγόνα αιθέριο έλαιο γαρίφαλου

10 σταγόνες κρυσταλλικό βάμμα μαύρης τουρμαλίνης

10 σταγόνες κρυσταλλικό βάμμα αιματίτη

5 σταγόνες κρυσταλλικό βάμμα καπνιά

Ρίξτε μέσα σε μια λεκάνη ή στη συσκευή υδρομασάζ ποδιών τα άλατα και γεμίστε το, όσο χρειάζεται, με το αφέψημα των βοτάνων. Σε 1 κουταλιά της σούπας λάδι ή μέλι ή γάλα ρίξτε τα αιθέρια έλαια και προσθέστε τα στο νερό. Τέλος, προσθέστε τα βάμματα. Αφήστε τα πόδια σας μέσα για τουλάχιστον 20 λεπτά. Μετά σκουπίστε καλά τις πατούσες σας και απλώστε το λάδι για ξεκούραση, τόνωση και αποτοξίνωση τους.

Εναλλακτικά, σε μία λεκάνη προσθέστε 50gr ανάμικτα βότανα από άνθη χαμομηλιού, δεντρολίβανο, πευκοβελόνες και μέντα.

Προσθέστε ένα λίτρο βραστό νερό στη λεκάνη, σκεπάστε τη και αφήστε τη για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε όσο κρύο νερό χρειάζεται για να έρθει το νερό στη θερμοκρασία που προτιμάτε όπως και μία κουταλιά της σούπας θεϊκή μαγνησία. Αφήστε τα πέλματά σας να χαλαρώσουν σε αυτό το μείγμα για 20-30 λεπτά.

Πως δρα: εκτός του ότι το ποδόλουτρο δρα αποτελεσματικά στα πονεμένα, πρησμένα πόδια, αυτά τα βότανα έχουν ευεργετικά αποτελέσματα για πολλές δυσλειτουργίες του σώματός μας. Φανταστείτε ότι στα πέλματά μας έχουμε πάνω από 70.000 νευρικές απολήξεις, άρα υπάρχει άμεση επιρροή διαμέσου των πελμάτων μας, σε όλο το σώμα. Επίσης οι ευωδιαστοί υδρατμοί που αναδύονται μπορούν να δράσουν ανακουφιστικά ακόμη και στη ψυχολογία μας.

Αν δε διαθέτετε βάμματα (κρυσταλλικά ελιξίρια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξίσου επιτυχημένα στη συνταγή κρυσταλλικό νερό, παρασκευασμένο από εσάς:

Παρασκεύασε το δικό σου “Κρυσταλλικό νερό”

μοιράστε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email