Πρενίτης

Ένα ορυκτό που εμφυσά ξανά στην καρδιά τη χαμένη της χαρά, που προσφέρει στον ταραγμένο νου την ησυχία που έχασε. Χαλαρώνει γενικά την ένταση και το θυμό που συσσωρεύονται μέσα μας από τις καθημερινές καταστάσεις. Στην Κινέζικη Ιατρική, το ήπαρ συσσωρεύει το θυμό, ως ενέργεια. Ο Πρενίτης, αν τοποθετηθεί επάνω του, βοηθά στο να γαληνέψει αυτή η επιθετική για το σύστημά μας ενέργεια. Αν ακόμα τοποθετηθεί στην Καρδιά ένας επιπλέον Πρενίτης, μαζί με ροζ Μοργκανίτη, φέρνει συγχώρεση, γαλήνη και μία πιο πολυδιάστατη αντίληψη της κατάστασης. Φροντίστε επίσης να υπάρχει στο Τρίτο Μάτι ένα ορυκτό που καταπραΰνει την ένταση, όπως ο γλυκύτατος Αμέθυστος.

Αν συνεχίσουμε την ανάλυσή μας στην Κρυσταλλοθεραπεία, μέσα από την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, ο Πρενίτης είναι εξαιρετικός και για τον Σπλήνα, που ως όργανο συσσωρεύει τη νοητική ανησυχία. Ο Πρενίτης, μαζί με Κιτρίνη, σε συνδυασμό, λειτουργούν υπέροχα αν θέλουμε να αποσυμφορήσουμε, ενώ με κίτρινο Καλσίτη και πράσινο Φθορίτη, μπορούμε να θρέψουμε το σπλήνα και, ταυτόχρονα, να δώσουμε ώθηση σε νέες ιδέες, πέρα από ότι είχε ως γνωστό σημείο αναφοράς ως τώρα ο νους μας. Φροντίστε να τοποθετήσετε και έναν μωβ Φθορίτη στο Τρίτο Μάτι, ο οποίος θα διευρύνει τη νοητική αντίληψη ακόμη περισσότερο.

Ο Πρενίτης όμως, γενικά, τονώνει το Qi και βοηθά την ομαλή ροή του στα κανάλια των μεσημβρινών. Παρέχει ζωτική ενέργεια στο ζωτικό σώμα και έτσι ανεβάζει και ισχυροποιεί τη συχνότητά του. Με αυτόν τον τρόπο, δεν μπορούν να εισέλθουν στο σώμα εύκολα εξωτερικά παθογόνα, ειδικά αν συνδυαστεί με διαμάντι Χέρκιμερ.

Η θρεπτική ουσία που μας παρέχει αυτό το ορυκτό, μας κάνει να αισθανόμαστε ξανά ζωντανοί και γεμάτοι ενέργεια. Δίνει τη δυνατότητα να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας ήρεμα, να θεραπεύσουμε συναισθηματικές πληγές, να γιατρεύσουμε αρνητικά στίγματα από την αύρα μας, που προέρχονται από παρελθοντικές δυσαρμονικές συναισθηματικές εμπειρίες.

Ο γλυκός Πρενίτης βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου. Γενικά, δίνει κίνηση σε ότι έχει μπλοκάρει σε οποιοδήποτε επίπεδο.

μοιράστε