Συνταγές SOS: Καταπολέμηση του στρες

Είναι μια εποχή που οι περισσότεροι υποφέρουν από άγχος και στρες. Χρειάζεται να βρούμε φυσικούς τρόπους ώστε να καταπολεμήσουμε την εσωτερική ένταση που δημιουργούν αυτές οι καταστάσεις. Στον καθένα μπορεί να βγει με διαφορετικούς τρόπους, όπως αϋπνία, υπερένταση, δυσκολία εστίασης.

Ένα ορυκτό που μπορεί να σας βοηθήσει είναι ο Αμέθυστος. Έχει μια ήρεμη ενέργεια που καταπραΰνει το νευρικό σύστημα που βάλλεται. Επίσης δρα καταλυτικά στην αϋπνία. Ένας υπέροχος τρόπος να πάρετε την ενέργεια ενός ορυκτού είναι το κρυσταλλικό νερό. Τοποθετήστε έναν αμέθυστο σε ένα ποτήρι με εμφιαλωμένο νερό ή φίλτρου. Αφήστε το για μια ως τρείς ώρες ώστε να έχει το χρόνο να δυναμώσει το νερό.

Στη συνέχεια με αυτό το νερό παρασκευάστε ένα ρόφημα με πασιφλόρα, το οποίο είναι ένα βότανο που έχει κατευναστικές και ηρεμηστικές ιδιότητες. Εξαιρετικό για να σταματήσει κρίσεις άγχους και αϋπνίας. Καταναλώστε το λίγο πριν κοιμηθείτε. Ένας ακόμα τρόπος να χαλαρώσετε την ένταση είναι οι ασκήσεις αναπνοής. Καθίστε κάπου αναπαυτικά παίρνοντας μια εισπνοή από τη μύτη μετρώντας έως το πέντε και εκπνεύστε από το στόμα μετρώντας ως το πέντε. Επαναλάβετε την άσκηση απο τρεις έως δέκα φορές. Η υγεία είναι η καθημερινή φροντίδα και προσοχή που δείχνουμε στον εαυτό μας.

 

Παρασκευή εκχύματος: Ρίξτε το ζεστό νερό πάνω στο βότανο, σκεπάστε το σκεύος και αφήστε το 10 λεπτά. Στη συνέχεια σουρώστε και πιείτε το βότανο.

 

Ενεργειακός καθαρισμός του Αμέθυστου: Τοποθετείστε ένα βότσαλο Αμέθυστου σε ένα γυάλινο διάφανο μπολ ή ποτήρι. Προσθέστε νερό και μια πρέζα αλάτι. Αφήστε το για μια ώρα. Στη συνέχεια το βγάζετε και το ξεπλένετε με άφθονο νερό. Στη συνέχεια κρατήστε το στα χέρια σας στέλνοντας του κύματα θετικής ενέργειας. Νιώστε να συνδέεστε με την υπέροχη δόνηση του. Όταν είστε έτοιμοι, αφήστε το για λίγες ώρες στον ήλιο και έπειτα είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσετε για την παρασκευή κρυσταλλικού νερού.

 

Κοιλιακό οίδημα: βοηθητικό για το κοιλιακό πρήξιμο είναι το psyllium. Είναι ένα βότανο πλούσιο σε ίνες. Είναι εξαιρετικά καλό να καταναλώνεται από ένα έως τρία κουταλάκια του γλυκού πριν κοιμηθείτε σε ένα ποτήρι νερό, ώστε να διογκωθεί τις νυχτερινές ώρες και να βοηθήσει στην πρωινή αφόδευση.

 

Απολέπιση με άλατα Epsom: Αναμείξτε μια κούπα άλατα Epsom, με μισή κούπα Αμυγδαλέλαιο. Τρίψτε με αυτό το μείγμα κυκλικά όλο σας το σώμα με επιμέλεια. Ξεβγαλθείτε καλά και θα εντυπωσιαστείτε με το πόσο μαλακό και όμορφο θα έχει αφήσει το δέρμα σας αυτή η διαδικασία απολέπισης.

μοιράστε

Share on facebook
Share on linkedin
Share on print
Share on email