Άνηθος – ένα υπέροχο ενεργειακό μυστικό

Anethum graveolens  – Οικογένεια Umbelliferae

Φύλο: Αρσενικό

Πλανήτης: Ερμής

Στοιχείο: Φωτιά

Ενεργειακό κέντρο: Ηλιακό Πλέγμα

Ενέργειες: Αφθονία, προστασία σπιτιού, αγάπη, τύχη

Προτεινόμενα ορυκτά: πράσινη αβεντουρίνη, περίδοτο, κιτρίνης, πράσινος φθορίτης, αχάτης των βρύων

Άνηθος - ένα υπέροχο ενεργειακό μυστικό

Βότανο:

            Ο άνηθος δρα ως ηρεμιστικό και γενικό καταπραϋντικό, ειδικά του πεπτικού συστήματος. Έχει διουρητική, αντιεμετική και σπασμολυτική δράση. Δρα επίσης ως άφυσο. Παράλληλα, διεγείρει την όρεξη και είναι κατάλληλο για την καταπολέμηση του λόξυγκα και της αεροφαγίας. Μπορούμε να μασήσουμε τους σπόρους ως λύση απέναντι στη στοματική κακοσμία, ενώ, ως αφέψημα, αποτελεί ιδανικό αντιβηχικό. Αυξάνει τη ροή του γάλακτος στις μητέρες που θηλάζουν και είναι ιδιαίτερα βοηθητικό στους κολικούς των βρεφών.

            Τέλος, ο άνηθος θεωρείται καλή πηγή ασβεστίου. Για αυτό το λόγο προτιμάται από άτομα που δεν περιλαμβάνουν γαλακτοκομικά στη διατροφή τους, ως ικανό συμπλήρωμα.

Αιθέριο έλαιο:

Φυσικό επίπεδο: Είναι ένα ιδιαίτερα βοηθητικό αιθέριο έλαιο σε προβλήματα χώνεψης και κολικών, εφόσον είναι ηρεμιστικό για το πεπτικό σύστημα. Επίσης, δρα ως αντιβακτηριακό, αντισπασμωδικό, αποχρεμπτικό. Δίνει σωστή ρύθμιση της ινσουλίνης και έτσι βοηθά στην αντιμετώπιση του διαβήτη. Βοηθά στην αμμηνόροια και στο να φέρει γάλα σε περιόδους θηλασμού. Επίσης βοηθάει γενικά σε στομαχικά προβλήματα.

Ψυχολογικό επίπεδο: Δίνει ψυχική δύναμη και αποσυμφορίζει από την ψυχική κούραση.

Ενεργειακή χρήση:

Αν τοποθετήσουμε σε ένα πουγκί αποξηραμένους σπόρος άνηθου, μαζί με Τυρκουάζ και το εναποθέσουμε κοντά στο παιδικό κρεβάτι, μπορεί να βοηθήσει ώστε να αποφευχθούν τα άσχημα όνειρα.

Αποξηραμένοι σπόροι άνηθου, μαζί με ξύλο κανέλας, ένα κομμάτι αποξηραμένης πιπερόριζας, ένα ολόκληρο μοσχοκάρυδο, έναν κιτρίνη και τέλος ένα περίδοτο, τοποθετημένα σε ένα πράσινο πουγκάκι, δημιουργούν ένα εξαιρετικό φυλακτό για να προσελκύσει αφθονία.

Μία συνταγή ροφήματος που επίσης ελκύει την αφθονία, είναι άνηθος, μαζί με αποξηραμένη φλούδα πορτοκαλιού, παρασκευασμένο από κρυσταλλικό νερό πράσινης γρανάδας, πράσινης αβεντουρίνης και μαλαχίτη.

[Απόσπασμα από το “Εγχειρίδιο Εξαγνισμού και Ψυχικής Προστασίας” της Shakila Ιωάννας Μπράτη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δίον ]       ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

μοιράστε