Η βοήθεια των ορυκτών

Οι κρύσταλλοι και τα ορυκτά αντιπροσωπεύουν κομμάτια μας. Μπορεί να φανερώνουν  τι είναι αυτό που μας λείπει, τι διαθέτουμε ήδη και πρέπει να αναπτύξουμε περισσότερο, τι πραγματικά έχουμε κατακτήσει εσωτερικά και αισθανόμαστε οικειότητα μέσα στην ενέργειά του.

Τα ορυκτά μπορούν να δράσουν δημιουργικά, όπως παραδείγματος χάρη με την κατάλληλη επιλογή ενός θέματος όπου θέλουμε να εργαστούμε, καθώς αισθανόμαστε κάποιο κενό σε αυτό μας το κομμάτι, είτε είναι ψυχοσυναισθηματικό, είτε κάτι πιο πρακτικό. Μπορούν να γεμίσουν αυτή την έλλειψη που βιώνουμε εσωτερικά, έτσι ώστε εξωτερικά να μην εκπέμπουμε πια την εσωτερική μικρή ή μεγάλη αδυναμία που έχουμε στον τομέα, ενώ ταυτόχρονα, σε εσωτερικό επίπεδο, θα αισθανόμαστε καλύτερα, εφόσον επενεργούν ως ένα συμπλήρωμα στις ελλείψεις της ενέργειάς μας.

Η ενεργειακή παρουσία των ορυκτών στη ζωή μας μπορεί να δράσει καθοριστικά στην τροπή των καταστάσεων, διότι μπορεί να μας αποφορτίσει, να μας τονώσει, να μας εστιάσει, να μας καθοδηγήσει και τόσα άλλα. Φυσικά, η δική μας εσωτερική στάση είναι καθοριστική για το πόσο βαθειά θα είναι αυτή η επίδραση. Η αυτογνωσία είναι η απαιτούμενη προϋπόθεση, ώστε όλη η γνώση που αναδύεται στην επιφάνεια να χρησιμοποιηθεί στοχευμένα για την καλυτέρευση του τρόπου ζωής μας, εσωτερικά και εξωτερικά. Η καθημερινή παρατήρηση του τρόπου που σκεφτόμαστε αλλά και δρούμε, ταυτόχρονα με την αποδοχή του Εαυτού μας, είναι αυτά που θα επιτρέψουν σε αυτούς τους μεγαλειώδεις συνεργάτες του Φωτός να γιατρεύσουν κάθε πληγή. Θα διαπιστώσουμε πως, ανάλογα με την ανάγκη που αισθανόμαστε κατά διαστήματα, αλλάζει και η επιλογή μας στα ορυκτά με τα οποία συνεργαζόμαστε. Μπορεί σε περιόδους όπου έχουμε ανάγκη να στραφούμε  προς τον Εαυτό μας, να κατανοήσουμε βαθύτερα ή να εξαγνιστούμε από αρνητικές ενέργειες, να επιλέγουμε μαύρα η μωβ ορυκτά. Σε εποχές όπου χρειαζόμαστε συναισθηματική στήριξη και επικέντρωση των συναισθημάτων μας, μπορεί να βιώνουμε μία έλξη προς τα πράσινα ορυκτά. Αντίθετα, αν θέλουμε να ανοίξουμε την καρδιά μας στην αγάπη, μπορεί να αναζητούμε με λαχτάρα ροζ ορυκτά. Ακόμα, αν είμαστε σε διάθεση να τολμήσουμε νέα πράγματα και γενικά να ανοιχτούμε προς τα έξω, θα βιώσουμε μία έντονη τάση προς κόκκινα ή κίτρινα ορυκτά.

Παρατηρήστε τις σας τραβάει, τι νιώθετε ότι σας καλεί, είτε από ένα εσωτερικό σκίρτημα ή από ένα ξαφνικό «έρωτα» με το που αντικρίσετε κάποιο ορυκτό.

Τα ορυκτά είναι ένας μαγικός καθρέφτης, που θα προβάλουν μόνο την αλήθεια. Δείτε βαθιά μέσα σε αυτήν, πάρτε στοιχεία και κατανοήστε πώς αντανακλώνται στο παρελθόν και στο μέλλον σας. Μία ειλικρινής, διαυγής, έστω και στιγμιαία ματιά μπορεί να αλλάξει εντελώς την αντίληψή σας.

Ναι, μπορεί να είναι εκπληκτικοί πόλοι έλξης, καθώς λειτουργούν με αγνό, πλούσιο «πράνα», αλλά, ότι και αν ελκύσετε κοντά σας, αν δεν κατανοήσετε εσωτερικά τον Εαυτό σας, θα χαθεί και πάλι. Δώστε χρόνο στην αυτογνωσία σας πριν από όλα.

μοιράστε