Λάπις Λάζουλι

Το Λάπις Λάζουλι είναι ένα από τα δυνατότερα ορυκτά όλων των εποχών γιατί εμπεριέχει όλη τη γνώση της δημιουργίας. Αφυπνίζει την σοφία μας και ξυπνά το καταγεγραμμένο μέσα μας Θεϊκό σχέδιο, αναδεικνύοντάς το στον τρόπο που ζούμε. Βοηθάει στο ξεκαθάρισμα του νου από τις αυταπάτες, δίνοντας πνευματική διαύγεια και διορατικότητα. Δημιουργεί καθαρότητα σε διάφορα επίπεδα και έτσι μπορεί να φανεί χρήσιμο όταν χρειάζεται να δούμε την αλήθεια μας και να τολμήσουμε να είμαστε ειλικρινείς. Ταυτόχρονα προάγει την αυτογνωσία και την ενδοσκόπηση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε θεραπείες που ο δέκτης αρνείται να δει το εσωτερικό του όραμα επειδή φοβάται να αγγίξει το θείο, όχι γιατί δεν το θέλει, αλλά γιατί δεν νιώθει ικανός και άξιος για αυτό.

Ιδιαίτερα χρήσιμο όταν πρέπει να πάρουμε αποφάσεις και να κάνουμε καθοριστικές επιλογές ζωής. Είναι ιδανικό για εκείνους που λίγο πριν ολοκληρώσουν αυτό που προσπαθούν να δημιουργήσουν, το παρατάνε. Αυτούς τους ανθρώπους, το Λάπις Λάζουλι τους βοηθά να σταματήσουν να φοβούνται την ευθύνη του δημιουργήματός τους. Σε γενικές γραμμές, γειώνει τον Πίτερ Παν που κρύβουμε μέσα μας. Προστατεύει από ψυχικές επιθέσεις και μας βοηθά να διαλύσουμε σκεπτομορφές που επηρεάζουν αρνητικά το νοητικό μας σώμα. Αυτές μπορούν να δημιουργούν ανεξήγητες επιρροές τις οποίες εκφράζουμε χωρίς να μπορούμε να βάλουμε όρια, αν και από ένα μας σημείο κατανοούμε ότι δεν είναι δικές μας.

Μας δίνει την πνευματική και ψυχική διεύρυνση που χρειαζόμαστε για να κατανοήσουμε αρχαία κείμενα σοφίας αλλά και τεχνικές. Ειδικότερα, μας συνδέει με τα αιγυπτιακά μυστήρια και με την ενέργεια της θεάς Ίσιδας. Διευρύνει την αντίληψη και την εστίαση σε αυτού του είδους τη μελέτη, όπως και μας δίνει ενόραση από τις μυητικές τελετές εκείνης της εποχής.

Μας διδάσκει πως η πνευματικότητα πρώτα σημαίνει να είσαι αυθεντικός. Η αυθεντικότητα όμως εμπεριέχει και τα όρια. Το Λάπις Λάζουλι μας δείχνει ότι η ψυχική υγεία έρχεται όταν αποδεχτούμε ότι δε χρειάζεται να σπάμε τα όριά μας για να είμαστε καλοί και αποδεκτοί. Όταν μπορούμε να πούμε το “όχι” μας, νιώθοντας όμως ταυτόχρονα αγάπη μέσα μας για τον άλλον, τότε μιλάμε για μία αυθεντική πνευματικότητα. Σε μια εποχή όπου με διάφορους τρόπους ωθούμαστε από το σύμπαν να βρούμε την αλήθεια μας το Λάπις Λάζουλι μπορεί να μας συμπαρασταθεί σε αυτό, καθώς εστιάζει την ενέργειά μας. Ταυτόχρονα όμως, ως ορυκτό που αναζητά τρόπους για να ανθίσει η αλήθεια και το δίκαιο, δονεί την ενέργεια του κέντρου λαιμού από τη ρίζα του έως το φυσικό επίπεδο, αλλά στην πιο εκλεπτυσμένη και αιθερική μορφή του.

Επίσης βοηθά το κέντρο λαιμού να βρει τη συγχρονικότητά του, μόνο του είτε με την πολύτιμη βοήθεια του λουλουδιού της ερήμου, διότι αυτό το καταπληκτικό ορυκτό μας φέρνει την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο με τον κατάλληλο άνθρωπο. Εκεί είναι που το Λάπις Λάζουλι θα συνεργαστεί μαζί του για να ενεργοποιήσει τη σοφία μας για να αντιληφθούμε πως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή, και το πνευματικό μας θάρρος για να ανταποκριθούμε άμεσα και να δράσουμε. Όλη αυτή η διαδικασία θα χρειαστεί αρκετή ενέργεια από το κέντρο λαιμού, το οποίο το Λάπις Λάζουλι στηρίζει ώστε η αφομοίωση των πληροφοριών να γίνει αρμονικά.

Βοηθάει στην επανόρθωση του RNA και του DNA ενεργοποιώντας έτσι την αναγέννηση του σώματος. Μας ανακουφίζει από προβλήματα φλεγμονών του λαιμού, των ματιών και των οστών και τονώνει την κυκλοφορία της λέμφου καθώς και το θυρεοειδή και θύμο αδένα.

μοιράστε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email