Ορυκτά «τα παιδιά» του πλανήτη μας – 10ο μέρος

επιμέλεια: Καφάση Πηνελόπη

Η δύναμη των κρυστάλλων

γράφει ο Ravenspirit

Το ενσωματωμένο πνεύμα της Ουράνιας Σοφίας μέσα στην κρυσταλλική δομή του ορυκτού βασιλείου, γίνεται αφορμή για την εκτίμηση της ίδιας της φύσης, γίνεται εργαλείο θεραπείας, γίνεται δάσκαλος για την επέκταση της συνειδητότητας. Υπηρετεί ταπεινά και αθόρυβα σαν μυστική ευλογία και ενεργεί σαν αόρατη πηγή φωτός και ενέργειας που φέρνει αρμονία, αγαλλίαση, πνευματική ανάταση, γνώση. Αυτό είναι ένα μυστικό αιώνων, μια χαμένη σοφία που άνθισε σε πολιτισμούς-θρύλους και που το πνευματικό φως της Yδροχοϊκής  Εποχής επιτρέπει και πάλι την ανάδυσή της, την εξάπλωσή της. O άνθρωπος μπορεί να βιώσει πάλι την Αγάπη του Δημιουργού του και οι κρύσταλλοι προσφέρουν μια εξαίσια ευκαιρία για το γεφύρωμα της ψυχής με το βασίλειο του φωτός.

H Kρυσταλλοθεραπεία, που πραγματοποιείται με την τέχνη της τοποθέτησης των κρυστάλλων στο σώμα, είναι μια από τις πλέον εξελιγμένες και αποτελεσματικές μεθόδους για τον “καθαρισμό” της αύρας, για την αποδέσμευση του ατόμου από καταπιεσμένες τραυματικές εμπειρίες και για την επανασύνδεσή του με την εσωτερική πηγή της αλήθειας και της δύναμης. H δύναμη να αλλάζει κανείς και να θεραπεύεται, να μαθαίνει τα μαθήματα που συνυπάρχουν στα γεγονότα της ζωής, η δύναμη να συγχωρεί, να αποφορτίζεται και να καταλήγει σε συνειδητές αποφάσεις, η δύναμη να εκδηλώνει συμπόνια και υπομονή και, πάνω απ’ όλα, η δύναμη να αγαπά τον ίδιο τον εαυτό του, όλες αυτές οι δυνάμεις θα είναι στη διάθεσή του αν λυτρωθεί από παλιά πρόσωπα και προγραμματισμούς. Oι κρύσταλλοι βοηθούν αυτή τη μεταμόρφωση, επαυξάνοντας το φως στην αύρα, πράγμα το οποίο ενεργοποιεί και δραστηριοποιεί τα λεπτότερα και ισχυρότερα βασίλεια της ύπαρξής μας.

Θεραπείες Κρυστάλλων

Η χρήση των κρυστάλλων στη μυθική Λεμούρια, γινόταν κυρίως για θεραπευτικούς λόγους. Οι Λεμούριοι μελέτησαν τις διατροφικές ανάγκες του σώματος και διαπίστωσαν ότι για να διατηρηθεί αυτό σε κατάσταση υγείας, χρειάζεται ενίσχυση κάποιων μορφών ψυχικών δυνάμεων. Η ενίσχυση αυτή των ψυχικών δυνάμεων γινόταν με την ταλάντωση κάποιων κρυστάλλων. Όλα αυτά βέβαια, φαίνονται σήμερα σαν παραμύθι κι ένας δύσπιστος ορθολογιστής θα χαμογελάσει ειρωνικά. Ωστόσο ο Carl Jung στο βιβλίο του “Ο Άνθρωπος και τα Σύμβολα”, θεωρεί τους κρυστάλλους σαν “συλλογική συνειδητότητα του πλανήτη”. Ο Edgar Cayce επίσης αναφέρθηκε στην Ατλαντίδα, μιλώντας για έναν τεράστιο κρύσταλλο που ονομαζόταν “Τουάουι” ή “Φλογόλιθος” και βρισκόταν στο μεγάλο ναό, στο κέντρο της Ατλάντιας πρωτεύουσας. Κατά τα λεγόμενά του, αυτός ο κρύσταλλος ήταν ο κεντρικός σταθμός ενέργειας της χώρας. Ο εν λόγω κρύσταλλος δέσμευε τις ακτίνες του ηλίου μέσα από τα πρίσματά του και μπορούσε κατόπιν να μεταφέρει την ενέργεια σε οποιοδήποτε σημείο, με αόρατες ακτίνες, όπως τα ραδιοφωνικά κύματα.

Όλα τα σώματα, συνεπώς και το ανθρώπινο, βρίσκονται σε μια κατάσταση κραδασμού, παράγουν συνεχώς συχνότητες και αρμονικές ταλαντώσεις. Αυτές οι ταλαντώσεις ενεργοποιούν γύρω από τα σώματα διάφορα πεδία ηλεκτρομαγνητικής και ηλεκτρικής φύσης (αύρα), αλλά πάνω απ’ όλα ενεργοποιούν συγκεκριμένα πεδία μέσα στον αιθέρα (ακάσα). Αυτό που λέμε κενό διάστημα, δεν υπάρχει. Το διάστημα είναι ποτισμένο από αιθέριο ρευστό, αλλιώς το φως των άστρων δεν θα μπορούσε να μεταδοθεί. Το κάθε ένα από τα ανθρώπινα όργανα, παράγει τη δική του ιδιαίτερη ακτινοβολία. Οι αρμονικές συχνότητες που παράγει το σώμα και τα όργανά του δεν είναι σταθερές. Αυτό σημαίνει ότι όταν ο άνθρωπος είναι άρρωστος, όταν κάποιο όργανο ή σύστημα πάσχει, οι ταλαντώσεις αλλάζουν.

Οι κρύσταλλοι είναι από τα πλέον σταθερά στοιχεία που υπάρχουν στο ορυκτό βασίλειο. Άρα οι ταλαντώσεις τους δεν αλλάζουν, είναι σταθερές, γι’ αυτό και μπορούν να επιδράσουν πάνω στις ταλαντώσεις σημείων του ανθρώπινου σώματος και να διευκολύνουν τις διαδικασίες της ίασης. Οι υψηλές αρμονικές συχνότητες των κρυστάλλων έρχονται σε επαφή με τις συχνότητες των εγκεφαλικών κυττάρων και ασκούν ευεργετική επίδραση. Το αποτέλεσμα είναι οι ανθρώπινες ψυχικές δυνάμεις, για να μπορούν να είναι γειωμένες σωστά μέσα στο φυσικό πεδίο, χρειάζονται κάποια σημεία εστίασης. Οι κρύσταλλοι αποτελούν αυτά τα σημεία εστίασης, επειδή βρίσκονται σε διαρκή κατάσταση ταλάντωσης, γι’ αυτό το λόγο και χρησιμοποιούνται σαν μέσο πρόσβασης σε υψηλότερα επίπεδα πληροφόρησης. Οι κρύσταλλοι βοηθούν τη σκέψη να φιλτραριστεί, να γίνει πιο συγκεκριμένη, να μπορεί να εστιάσει κάπου για να αποκτήσει μεγαλύτερη ένταση το πεδίο της δράσης της.

Οι κρύσταλλοι από τη Μυθική Ατλαντίδα έως και σήμερα

Οι παλαιότεροι θρύλοι και παραδόσεις για τη μαγεία των κρυστάλλων μάς οδηγούν ως τη μυθική Ατλαντίδα. Οι κάτοικοί της, θρυλείται πως χρησιμοποιούσαν κρυστάλλους για να συμπυκνώσουν, να ελέγξουν και να κατευθύνουν την κοσμική ενέργεια. Αναφέρεται ότι αυτός ο πολιτισμός χρησιμοποιούσε τους κρυστάλλους ως φάρους φωτός, μέσα από τους οποίους επικοινωνούσε τηλεπαθητικά με τους συμπαντικούς προγόνους μας.

Με την πάροδο των αιώνων, η συσσωρευμένη γνώση σχετικά με την ενέργεια και τις δυνατότητες των κρυστάλλων αποκρύφτηκε. Ένα μεγάλο μέρος της σοφίας χάθηκε, αλλά κάποιες πληροφορίες επέζησαν και αναδύθηκαν σε διαφορετικούς πολιτισμούς στο διάβα της ιστορίας. Οι κρύσταλλοι χρησιμοποιήθηκαν ως φυλαχτά, πνευματικά και ψυχικά, ακόμα και ιατρικά εργαλεία, από αρχαιοτάτων χρόνων. Ακόμα και σε προϊστορικούς τάφους έχουν βρεθεί πολλά είδη κρυστάλλων.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε και “Τα Λιθικά”, κείμενα που γράφτηκαν μετά τον Τρωικό πόλεμο από τους οπαδούς του Ορφέα. Όπως μας πληροφορεί ο συγγραφέας, ο Ορφέας γνώριζε την θεραπευτική δύναμη των λίθων.

Μία άλλη γραπτή πηγή σχετική με την ιατρική χρήση των κρυστάλλων, είναι η πραγματεία “Περί των Λίθων”, του Έλληνα φιλόσοφου Θεόφραστου (372-286 π.Χ.). Ο Θεόφραστος είναι ο πρώτος που επιχείρησε να ταξινομήσει τους κρυστάλλους σε ομάδες και να τους περιγράψει. Τους χώρισε σε “αρσενικούς” και “θηλυκούς” και προσδιόρισε ιατρικές αλλά και μαγικές ιδιότητες σε ορισμένους από αυτούς.

Ολιστική Θεραπεία

Οι κρύσταλλοι θεραπεύουν ολιστικά, δηλαδή ενεργούν στο σωματικό, συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο του ανθρώπου.

Ευθυγραμμίζουν τις λεπτές ενέργειες και διαλύουν τις α-σθένειες (δυσ-τοκίες) φτάνοντας στην αιτία του προβλήματος. Οι κρύσταλλοι δουλεύουν μέσω της δόνησης. Επαναφέροντας την ισορροπία στα τσάκρας, μπορείτε να βελτιώσετε πολλές καταστάσεις σωματικής και ψυχολογικής α-σθένειας. Οι περισσότερες α-σθένειες είναι αποτέλεσμα συνδυασμού παραγόντων. Θα υπάρξει μια α-σθένεια στα λεπτά/άυλα επίπεδα. Η α-σθένεια αυτή μπορεί να είναι συναισθηματική ή διανοητική ή ένα δείγμα πνευματικής αμηχανίας ή αποσύνδεσης.

Η σύσταση των λίθων

Οι πέτρες και οι κρύσταλλοι, αποτελούνται από τα ίδια ανόργανα άλατα που υπάρχουν και στο σώμα μας και ελευθερώνουν μόρια σιδήρου, ψευδάργυρου και άλλων αλάτων. Η επίδρασή τους στον οργανισμό μας είναι παρόμοια με αυτή που δέχεται όταν παίρνουμε χάπια που περιέχουν αυτά τα στοιχεία.

Από την αρχή του χρόνου, ο άνθρωπος πίστεψε στη δύναμη των φυσικών πετραδιών της Γης. Όπως όλα γύρω μας, έτσι και οι ημιπολύτιμοι λίθοι εκπέμπουν συγκεκριμένες συχνότητες ενέργειας που μπορούν να εναρμονίσουν και να ισορροπήσουν τόσο τον άνθρωπο όσο και το περιβάλλον γύρω του.

Ηλεκτρομαγνητική ενέργεια

Οι λίθοι εκπέμπουν ενέργεια. Όταν τοποθετηθούν στο κατάλληλο σημείο του σώματος, αυτή η ενέργεια, περνώντας μέσω των λεμφικών υγρών σε όλο το ανθρώπινο σώμα, ενεργοποιεί τις κυτταρικές λειτουργίες.

Οι συχνότητες αυτές, επειδή είναι κομμάτια της ίδιας της Γης, μεταδίδουν ενέργειες που είναι ευεργετικές για τον άνθρωπο. Κατά την πάροδο των χρόνων, πολλοί διαφορετικοί πολιτισμοί ένιωσαν την ενέργεια των πετραδιών και απέδωσαν σ’ αυτούς ιδιότητες που τις γνωρίζουμε μέχρι σήμερα και μπορούν ν’ αποδειχθούν και επιστημονικά. Οι φυσικές πέτρες μας ενώνουν με τη μητέρα φύση και μας θυμίζουν πως είμαστε αναπόσπαστο μέρος της.

 

Citrine Quartz, Crystals Rocks,

Gemstones Rocks Minerals

Rock crystal on PinterestGolden Topaz crystal with Smoky Quartz points, Alaska
   

 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ   ΟΡΥΚΤΩΝ:

– Η μυθική μαγική πέτρα των Βίκινγκ

Ο Καλσίτης ήταν και η θρυλική πέτρα των Βίκινγκς που γινόταν φωτεινή ή σκοτεινή ανάλογα με τη θέση του Ήλιου και την κατεύθυνση του πολωμένου φωτός. Σύμφωνα με την παράδοση, ο Βασιλιάς Όλαφ πήρε έναν καλσίτη, κοίταξε τον ουρανό, είδε από πού ερχόταν το φως, και από αυτό συμπέρανε τη θέση του αόρατου Ήλιου. Λέγεται ότι χρησιμοποιώντας αυτή την πέτρα οι Βίκινγκς έφτασαν στην Αμερική. Τότε δεν υπήρχαν οι πυξίδες, ενώ δεν είχαν την δυνατότητα να δουν καν τα άστρα στο διαρκές φως του αρκτικού καλοκαιριού; Ένας αρχαίος σκανδιναβικός μύθος που ανέφερε ότι ο θρυλικός σκανδιναβός ναυτικός Σίγκουρντ, χρησιμοποιούσε στα ταξίδια του έναν «μαγικό» κρύσταλλο, την «ηλιόπετρα», η οποία έδειχνε τη θέση του Ήλιου ακόμη και όταν ο ουρανός ήταν σκεπασμένος με σύννεφα.

Η πέτρα αυτή είναι πολωμένη, και μπορεί να φαίνεται σκοτεινή ή φωτεινή ανάλογα με τον προσανατολισμό της σε σχέση με τη θέση του Ήλιου. Δεδομένου ότι οι κρύσταλλοι του καλσίτη είναι πολωμένοι, αφήνουν να περάσει από μέσα τους μόνο το φως που ταλαντώνεται σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Και αυτό σημαίνει, θεωρητικά τουλάχιστον, ότι οι Βίκινγκ θα μπορούσαν να κοιτάζουν τον ουρανό μέσα από την πέτρα για να υπολογίσουν τη θέση του Ήλιου. Στις μέρες μας, μία ακόμη διεθνής έρευνα, έρχεται να επιβεβαιώσει την ύπαρξη της «ηλιόπετρας».

http://www.geodifhs.com/gammaalphaiotaalpha/273

 

  

– ΡΟΔΟΧΡΩΣΙΤΗΣ ( Rhodochrosite)

Και αυτό το ορυκτό έχει όνομα Ελληνικής προέλευσης, που το πήρε από το χρώμα του. Οι αποχρώσεις που το συναντάμε είναι ροζ, μέχρι κίτρινο ή ανοιχτό καφέ, αλλά συνήθως έχει το πολύ όμορφο κόκκινο χρώμα του καρπουζιού. Ο χημικός του τύπος είναι MnCO3 έχει σκληρότητα 4 και ειδικό βάρος 3,5. Λόγω ότι είναι μαλακό και τρίβεται, δεν χρησιμοποιείται πολύ για κοσμήματα. Ο ροδοχρωσίτης δεν μπορεί να ενισχυθεί χρωματικά. Τα πιο μεγάλα κοιτάσματα βρίσκονται στην Αργεντινή, αλλά και στο Περού, Γερμανία και Μεξικό.

Ροδοχρωσίτης από τα ορυχεία Capillitas στη βορειοανατολική Αργεντινή, όπου παράγεται η καλύτερη ποιότητα του ορυκτού, παγκοσμίως. Ο ροδοχρωσίτης έχει την μορφή σταλακτιτών, και εδώ βλέπουμε μία εγκάρσια τομή ενός σταλακτίτη.

 

 

 

Ορυκτός πλούτος της Ελλάδας   

Ίσως λίγοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα, παρά τη μικρή της έκταση, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πλουσιότερες σε αριθμό ορυκτών χώρες του κόσμου. Συγκεκριμένα, η ευρύτερη περιοχή του Λαυρίου κατέχει την 4η θέση στον πλανήτη σε αριθμό ορυκτών εφόσον στις υπόγειες στοές της Λαυρεωτικής έχουν καταγραφεί πάνω από 366 διαφορετικά ορυκτά. Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνεται και από τα μουσεία της Καμάριζας και του Λαυρίου τα οποία λειτουργούν στην περιοχή και περιέχουν μια θαυμάσια συλλογή από τα ορυκτά ευρήματα της Λαυρεωτικής. Το Μουσείο Αγ. Κωνσταντίνου στην Καμάριζα στεγάζεται στο κτίριο του κεντρικού μεταλλευτικού φρέατος ενώ αξιόλογο ορυκτολογικό Μουσείο λειτουργεί και στην πόλη του Λαυρίου.

Azurite, Kamariza, Lavrion District Mines, Attika Prefecture, Greece, Stergiou Collection

 

μοιράστε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email