Εκκρεμές: Ο Πολύτιμος Βοηθός

Όπως παραθέτω και στο βιβλίο μου «Κρύσταλλοι: οι δάσκαλοι του Φωτός»: «το εκκρεμές λειτουργεί ως μεταφορέας απαντήσεων από το συλλογικό ασυνείδητο – την ‘υπερσυνείδηση ή συμβατική διάνοια’ κατά τον Καρλ Γιούνγκ.»

Αυτό μας επιτρέπει να καταλάβουμε πόσο μακριά φτάνουν οι δυνατότητες του εκκρεμούς ως θεραπευτικό ή γνωστικό εργαλείο. Η ίδια η ιστορία του άλλωστε το αποδεικνύει: για περισσότερα από 8.000 χρόνια, το εκκρεμές είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του ως μαντικό εργαλείο στα χέρια βασιλικών συμβούλων, όπως μαρτυρούν τοιχογραφίες από τη Βόρεια Αφρική, ενώ στην Αίγυπτο συγκεκριμένα δεν έχουν βρεθεί μόνον τοιχογραφίες, παρά ακόμη και εκκρεμή κατασκευασμένα από πηλό, τοποθετημένα μέσα στους τάφους των Φαραώ. Η Αρχαία Ελλάδα μας προσφέρει ντοκουμέντα χρήσης της ραβδοσκοπίας και του εκκρεμούς ήδη από το 400 π.Χ.

Το εκκρεμές, μέσα από τη λεπτή και δυναμική του δόνηση, μπορεί να κινηθεί στο χώρο και το χρόνο, μεταφέροντας πληροφορίες και συχνότητες άμεσα και γρήγορα. Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάζεται να εκπαιδευτούμε, τόσο μέσα από τη μελέτη, όσο και από την εμπειρία, προκειμένου να μπορέσουμε να αποκωδικοποιήσουμε τα μηνύματα του υποσυνειδήτου και να τα μεταφέρουμε στο συνειδητό. Ο καλύτερος τρόπος για να ενεργοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία είναι ο διαλογισμός, ο οποίος ενθαρρύνει το δεξί ημισφαίριο (διαισθητικό) να εκφραστεί, ενώ παράλληλα χαλαρώνει το αριστερό (νοητικό), ώστε να μπορέσει να εμβαθύνει πέρα από τους γνωστούς του κωδικούς και να αποδεχτεί τις νέες, ίσως και απρόσμενες, πληροφορίες που θα ρεύσουν από τα Ακασικά αρχεία. Στα Ακασικά αρχεία εμπεριέχονται όλες οι πληροφορίες. Είναι μία βάση δεδομένων που περιέχει όλη την παρελθούσα γνώση και ανεφοδιάζεται συνεχώς με νέα δεδομένα – πιστεύεται πως έχει αποθηκευμένες ακόμη και τις τάσεις όσων πρόκειται να συμβούν. Πληροφορίες, βέβαια, μπορούμε να δεχτούμε και από το συλλογικό ασυνείδητο. Ο Carl Jung το περιγράφει ως εξής: «Η περιοχή της ψυχής που είναι άπειρα αρχαιότερη από την προσωπική ζωή του ατόμου. […] Φαίνεται …ότι περιέχει ορισμένα σχέδια, τα ‘αρχέτυπα’, που είναι κοινά για όλη την ανθρωπότητα». Το συλλογικό ασυνείδητο είναι μία ψυχική περιοχή, όπου υπάρχει μία κοινή διάλεκτος για κάθε ανθρώπινο ον, ανεξαρτήτου εθνικότητας και κουλτούρας. Εκεί φυλάσσονται οι μύθοι, οι Τέχνες, οι αριθμοί, τα αρχέτυπα. Είναι μία τεράστια δεξαμενή πληροφοριών, όπου υφίσταται υλικό αιώνων ανθρώπινης εξέλιξης. Από αυτές τις δύο αρχέγονες και αστείρευτες πηγές, μπορούμε να πάρουμε πληροφορίες, με την υποστήριξη του Ανώτερου Εαυτού μας ή γενικά της ανώτερης μορφής αντίληψης μας. Το νευρικό σύστημα επηρεάζεται από αυτή την ανώτερη αντίληψη και στέλνει ηλεκτρικά σήματα και παλμούς, που προκαλούν την κίνηση του εκκρεμούς. Η κίνηση του εκκρεμούς ξεκινά από την ακούσια μυϊκή δράση που πυροδοτείτε από τον υποσυνείδητο νου, μέσω του συμπαθητικού νευρικού συστήματος. Έτσι, τα ανεπαίσθητα μηνύματα που λαμβάνονται μέσω του αυρικού πεδίου, εισχωρούν στο νευρικό σύστημα και το εκκρεμές μετατρέπεται σε μία γέφυρα μεταξύ του υποσυνείδητου και του συνειδητού νου.

Τα ενεργειακά μηνύματα μεταδίδονται από το εκκρεμές μέσα από τη δυνατότητά του να αντιγράφει και να αποτυπώνει μέσα από την κίνησή του το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο των ενεργειών και τον κραδασμό τους, αναπαράγοντάς τον ανάλογα με τον προγραμματισμό του από εμάς, ώστε να μας μεταφέρει τις πληροφορίες που ιχνηλατούμε. Έτσι η καταλληλότερη επιλογή για το προσωπικό σας εκκρεμές δε θα μπορούσε να είναι άλλη από αυτή του κρυστάλλου λευκού χαλαζία, λόγω της λεπτότητας των δονήσεών του. Αυτό βέβαια δε σας εμποδίζει από το να επιλέξετε να εργαστείτε, ανάλογα με τη φύση της ενεργειακής σας τεχνικής, με εκκρεμή κατασκευασμένα από τα ανάλογα ορυκτά που είναι συμβατά με το σκοπό σας (π.χ. για εξισορρόπηση Ενεργειακού Κέντρου Καρδιάς, απαντήσεις σχετικές με την ερωτική ζωή ή καθαρισμός συναισθηματικών πληγών, εκκρεμές από πράσινη Αβεντουρίνη ή ροζ Χαλαζία είναι τα καλύτερα, για ευνόητους λόγους).

Μην ξεχνάτε πως τα κομμάτια επάνω στα οποία δουλεύετε με το εκκρεμές, είτε αυτό αφορά κομμάτια της ζωής σας που θέλετε να θεραπεύσετε, είτε Ενεργειακά Κέντρα, είτε φυσικά μέρη του σώματός σας και βελονιστικά σημεία, εφόσον είναι μπλοκαρισμένα, το πιθανότερο είναι να σοκαριστούν από τη νέα κατάσταση της ισορροπίας που καλείτε. Σας προτείνω για αυτό το λόγο πάντοτε να θυμάστε, είτε καθαρίζετε, είτε προγραμματίζετε με το εκκρεμές σας, να του ζητάτε να κινηθεί μέχρι το σημείο που μπορείτε προσωπικά να αντέξετε τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής σας. Πριν χρησιμοποιήσετε το εκκρεμές, φροντίστε να βρείτε το κέντρο σας και πάρτε λίγο χρόνο να συνδεθείτε με τον Ανώτερο Εαυτό σας, καθώς είναι ο καταλληλότερος για να ελέγξει το επίπεδο στο οποίο μπορείτε να φτάσετε, χωρίς να εξαντλήσετε πολύτιμη ενέργεια.

Ιωάννα Μπράτη

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Ενεργειακή Θεραπευτήρια

μοιράστε