6ο Ενεργειακό Κέντρο – Ajna

Νόημα «Γνωρίζω» «αντιλαμβάνομαι» ή «διατάσσω»

Χρώμα Βιολετί

Αίσθηση Πνευματική ενόραση, Διόραση

Στοιχείο

Φωνήεν Ι

Ήχος ΧΑΜ

Θέση Λίγο πιο πάνω από το σημείο ένωσης των φρυδιών

Αντίστοιχα μέρη του σώματος Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, Μάτια, Ρινική Κοιλότητα, Δακρυϊκός Πόρος, Mετωπιακοί Κόλποι

Αντίστοιχοι Αδένες Υπόφυση

Αιθέρια Έλαια Σανδαλόξυλο, Δυόσμος, Λεβάντα, Βασιλικός, Δάφνη, Μέντα, Δεντρολίβανο, Ροδόξυλο

Θετικός Οραματισμός Οραματιστείτε έαν μπλε βελούδινο χρώμα και όλο το σύμπαν. Κινηθείτε μέσα σε αυτό, βλέποντας τους κομήτες, τους πλανήτες και τα άστρα, βιώνοντας την εξάπλωση στη συνείδησή σας.

Αναπνοή Βάλτε το δείκτη του δεξιού χεριού πάνω στο τρίτο μάτι, τον αντίχειρα πάνω στο δεξί ρουθούνι. Εισπνοή αργά στην κοιλιά σας από το αριστερό ρουθούνι. Κλείστε με τον παράμεσο και κρατήστε για τέσσερα δευτερόλεπτα, μετά εκπνοή από το δεξί σας ρουθούνι.
Εισπνοή από το δεξί ρουθούνι, στείλτε τον αέρα στην κοιλιά, κλείστε το δεξί ρουθούνι, μετρήστε τέσσερα δευτερόλεπτα και εκπνοή από το αριστερό ρουθούνι.

Ορυκτά Φθορίτης, Αμέθυστος, Σελεστίτης, Σελενίτης, Λάπις-Λάζουλι, Σοδάλιθος, Φεγγαρόπετρα

Πολύτιμοι Λίθοι Ινδικό Ζαφείρι

Εκφράζει την ανώτερη νόηση και την ανάγκη του ανθρώπου να εξελιχθεί πνευματικά, να αντιληφθεί και να εκφράσει συνειδητά το πνεύμα στην καθημερινότητα. Μας δίνει βαθιά αντίληψη της πραγματικότητας, ενώ συγχρόνως μας βοηθά να κατανοήσουμε αυτά τα γεγονότα και διαισθητικά.

Με ένα υγιές τσάκρα τρίτου ματιού, διατηρούμε ανοιχτή επικοινωνία με το σύμπαν αντλώντας πληροφορίες από άλλα επίπεδα και διαστάσεις, από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Το Άζνα είναι μία κάψουλα που μας ταξιδεύει στο χωροχρόνο.

Η ενόραση εδρεύει σε αυτό το κέντρο και μας βοηθά να δημιουργήσουμε την πραγματικότητα που επιθυμούμε με οραματισμό, ο οποίος αποτελεί την πρώτη ύλη για ένα καλύτερο μέλλον. Όταν όμως το τσάκρα αυτό πάσχει από ανισορροπία εκφράζεται με έναν σκληρό και δυσαρμονικό τρόπο σκέψης.

Όποιος διαθέτει αναπτυγμένο δυναμικό στο τρίτο μάτι αλλά δεν έχει αρμονία με το κέντρο καρδιάς θα παρουσιάσει πνευματική αλαζονεία. Επίσης θα χάνει το νόημα των μηνυμάτων που λαμβάνει γιατί θα χρωματίζονται πολύ έντονα από αστρικές επιθυμίες και φόβους. Σε αυτή την περίπτωση τα συναισθήματα θα τον μπερδεύουν διαρκώς, γιατί δεν θα υπάρχει διάκριση για να τον στηρίζει.

μοιράστε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email