ΑΡΚΕΥΘΟΣ (JUNIPER)

Juniperus communis – Οικογένεια Cupressaceae

Φύλο: Αρσενικό

Πλανήτης: Ήλιος

Στοιχείο: Φωτιά

Ενεργειακό κέντρο: Τρίτο Μάτι

Ενέργειες: Προστασία από εισβολές κάθε είδους, εξορκισμός, αγάπη, υγεία, δικαιοσύνη

Προτεινόμενα ορυκτά: λάπις λάζουλι, μαλαχίτης, πράσινος χαλαζίας Σερίφου, ηλιόλιθος, διοπτάσιο

Βότανο:
Οι ξηροί, ώριμοι καρποί του είναι πλούσιοι σε θεραπευτικές ιδιότητες. Είναι διουρητικοί, αντισηπτικοί και έχουν αντιρρευματική, αντιπυρετική, αντισπασμωδική και αντιτοξική δράση. Έχουν αφροδισιακά και τονωτικά αποτελέσματα, καθώς έχουν τη δυνατότητα να διώχνουν την κούραση. Είναι επίσης εξαιρετικοί για παθήσεις όπως η κυστίτιδα, η αρτηριοσκλήρυνση, η δυσπεψία, η αρθρίτιδα και οι ρευματισμοί.

Ο Άρκευθος καθαρίζει απαλά το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής. Χρησιμοποιείται ακόμη κατά του βήχα, της δύσπνοιας και των φλεγμονών του ουροποιητικού συστήματος.

Αιθέριο έλαιο:

Νότα: Μεσαία

Φυσικό επίπεδο: Τονώνει την κυκλοφορία, ανεβάζει την πίεση, βοηθά σε ρευματικούς, όπως και σε μυϊκούς πόνους, σε φλεγμονές του ουροποιητικού, κολικούς και αιμορροΐδες . Είναι αποτοξινωτικό και αντισηπτικό, δρα στο υγρό έκζεμα, την ψωρίαση, την ακμή και γενικά καταπολεμά την έκκριση υπερβολικού σμήγματος, όπως και την αλωπεκία. Βοηθά στην κυτταρίτιδα, τη λεμφική αποσυμφόρηση και την παχυσαρκία. Τέλος, αντιμετωπίζει προβλήματα δυσπεψίας.

Έχει αφροδισιακή δράση και επιδρά ως γενικό τονωτικό.

Ψυχολογικό επίπεδο: Βοηθά να ξεπεράσετε φόβους, δυναμώνει τη σύνδεση με το πιο πνευματικό κομμάτι σας, βοηθά στη συγκέντρωση και τονώνει τη διανόηση, προσφέρει απελευθέρωση από το άγχος, το στρες και την αϋπνία, ενώ γενικά απελευθερώνει τη νευρική ένταση.

Ενεργειακή χρήση:

Ένα από τα πιο αγαπημένα μου φυτά για θυμίαμα προστασίας. Γι’ αυτό το σκοπό, μπορείτε να το συνδυάσετε υπέροχα με φασκόμηλο, δεντρολίβανο και ύσσωπο. Μπορείτε επίσης να κάψετε άρκευθο όταν αισθάνεστε πως χρειάζεται να δικαιωθείτε για κάποιο γεγονός όπου έχετε αδικηθεί. Για εκείνο το διάστημα, κρατήστε επάνω σας ένα Λάπι Λάζουλι, ο οποίος βοηθά μοναδικά όταν χρειάζεται να βρείτε το δίκο σας.

Ακόμα μία πολύ όμορφη κατασκεύη, ταυτόχρονα εξαιρετικά προστατευτική, είναι να περάσετε καρπούς άρκευθου σε μία κόκκινη κλωστή και να τους κρεμάσετε έξω από την εξώπορτα του σπιτιού σας, ώστε να έχετε προστασία.

Μπορείτε να ρίξετε τους καρπούς του άρκευθου σε νερό, μέσα σε ένα γυάλινο δοχείο, και το βγάλετε έξω στην Πανσέληνο. Την επόμενη το πρωί, μπορείτε να ψεκάσετε με αυτό το προστατευτικό νερό το σπίτι σας, αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για τη γενική καθαριότητα του σπιτιού. Αν θέλετε να καθαριστεί μία ενέργεια που αισθάνεστε ως αρνητική οντότητα στο σπίτι σας, τοποθετήστε σε αυτό το νερό μαύρο και κόκκινο Κοράλλι.

Αν θέλετε να γίνει ακόμη πιο προστατευτικό για εσάς και την οικογένειά σας, τοποθετήστε Σιδηροπυρίτη, Καπνία και κρύσταλλο Χαλαζία. Αν θέλετε να καθαρίσετε ενέργειες άλλων ατόμων που φιλοξενούσατε στο χώρο σας και νιώθετε πως έχουν αφήσει ενεργειακούς ρύπους, τοποθετήστε Όνυχα, Οψιδιανό και Αμέθυστο.

Λουτρό με φρέσκιες βελόνες Άρκευθου θα βοηθήσει πολύ αν θέλετε να ενισχύσετε την υγεία σας και θα ήταν υπέροχο αν το συνδυάζατε με Φασκόμηλο. Παρασκευάστε ένα αφέψημα από τα δύο βότανα σε αρκετό νερό και προσθέστε το στη μπανιέρα σας. Όπως πάντα, συμπληρώστε όσο νερό ακόμα χρειάζεται. Σε ένα κουτάλι της σούπας αμυγδαλέλαιο, προσθέστε:

8 σταγόνες αιθέριο έλαιο φασκόμηλο

6 σταγόνες αιθέριο έλαιο άρκευθο

4 σταγόνες αιθέριο έλαιαο ιεροβότανο

και προσθέστε τα στη μπανιέρα σας, για να ενισχύσετε το βοτανόλουτρό σας.

[απόσπασμα από το βιβλίο μου Εγχειρίδιο Εξαγνισμού και Ψυχικής Προστασίας από τις εκδόσεις Δίον]

Κάντε τώρα μαζί μου ΔΩΡΕΑΝ συνεδρία: Συμπληρώστε τη φόρμα: http://eepurl.com/hL59kf

μοιράστε