DU MAI 26

Αυλάκι του νερού – Water trough – Shui gou

Εντοπίζεται : στη μέση γραμμή, λίγο πάνω από το κέντρο του άνω χείλους

Δράση :  ρυθμίζει και εναρμονίζει το σπλήνα και το στομάχι, κατευνάζει τον άνεμο, μετατρέπει την υγρασία και το φλέγμα, ανοίγει τις οπές, καθαρίζει τη ζέστη και τη φωτιά, γαληνεύει, θεραπεύει την οξεία οσφυαλγία και ευεργετεί τη ράχη

Συμπτώματα: Συμπτώματα διαβήτη, όπως ακατάσχετη δίψα, τυμπανισμός, συγκέντρωση υγρών, προδιάθεση για κλωνικούς σπασμούς, ξαφνική ναυτία, παροξυσμικά γέλια, ανεξήγητο κλάμα ή γέλιο, κλείδωμα γνάθου, συσπάσεις, εξάντληση, κράμπες στους οφθαλμικούς μύες, άλγος στη ράχη, προδιάθεση για κατάρρευση, κλωνικοί σπασμοί σε παιδιά, θερμοπληξία, ναυτία στη θάλασσα

Κατηγορία σημείου σημείο Hui με τον κύριο μεσημβρινό του στομάχου και του παχέως εντέρου

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΡΟΛΟΣ

Το πρώτο chakra έχει να κάνει με την επιβίωση, με το δικαίωμα να είμαι εδώ, με την ασφάλεια. Θα αναρωτιέστε τι σχέση έχουν αυτά με το Du Mai 26. Ας αρχίσουμε λοιπόν με το ότι κυβερνά όλους τους Yang μεσημβρινούς και τη μύτη. Η πρωταρχική αίσθηση, όπου ο άνθρωπος ανέπτυξε δεξιότητες για την επιβίωση, εξαρτάται από την οσμή – μύτη. Έτσι, συνδέεται άμεσα με το Κέντρο Βάσης. Επίσης, ο Du Mai περνά από τη σπονδυλική στήλη, την οποία επίσης κυβερνά το Κέντρο Βάσης. Έτσι λοιπόν, μνήμες του παρελθόντος, όπως και προηγούμενων ζωών, αποτυπώνονται με ένα ιδιαίτερο τρόπο στη σπονδυλική στήλη, η οποία θα καθορίσει εντέλει τον τρόπο με τον οποίο θα σταθούμε σε αυτή τη ζωή και το πώς θα διαπραγματευτούμε παρελθόν και μέλλον. Ο Ren Mai κυβερνά όλους τους Yin μεσημβρινούς και το στόμα. Η γεύση κυβερνάται από το Κέντρο Ιερού, το οποίο φέρει τις ποιότητες της απόλαυσης, του ερωτισμού, όπως και το να βιώνω ικανοποίηση με τον εαυτό μου και με οτιδήποτε γύρω μου. Επηρεάζει τα όργανα του γεννητικού συστήματος. Η αίσθηση και στο στόμα, αλλά και στο δεύτερο κέντρο, παίζουν καθοριστικό ρόλο. Εδώ, δεν αναλύω, δεν κινούμαι από κανένα συνειδητό ή ασυνείδητο κίνητρο. Δεν υπάρχω στο παρελθόν ή στο μέλλον. Το Κέντρο Ιερού, στην υγιή του όψη, είναι η στιγμή, αυτό που αισθάνομαι και που θα ρεύσω εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή. Είναι απλά η ροή. Το πρώτο αντιπροσωπεύει τη γη και τη γείωση, ενώ το δεύτερο αντιπροσωπεύει τις ουράνιες ενέργειες.

Το Du Mai 26 ενώνει τον άνθρωπο σε αυτά τα δύο πεδία και η αλήθεια είναι ότι μόνο όταν βρούμε αυτή την ισορροπία θα μιλάμε για υγεία σε όλα τα επίπεδα. Μόνο τότε θα κατανοήσουμε ότι το αρσενικό (σταθερότητα και γείωση) χρειάζεται να είναι σε απόλυτη ισορροπία με το θηλυκό (ροή) και τον ερωτισμό που φέρνει τη συνουσία με το όλο. Η ολοκλήρωση ποτέ δεν ήταν στο διαχωρισμό, αλλά στην ισορροπία.

Υπέροχο σημείο για να εργαστούμε στην ένωση αρσενικού – θηλυκού, ουρανού και γης, δεξιού και αριστερού ημισφαιρίου. Βοηθά τον άνθρωπο να ηρεμήσει, να αποφορτιστεί από σοκ που τον διέσπασαν και να αρχίσει να βρίσκει την ολότητά του. Μη ξεχνάτε, ο διαχωρισμός είναι η αιτία σχεδόν όλων των παθήσεων. Η πρώτη πάθηση για εμένα, δημιουργήθηκε όταν νιώσαμε διαχωρισμένοι από τη θεϊκή ενέργεια. Τότε, ήρθε η πρώτη μόλυνση, η αποκοπή. Από τότε ψάχνουμε ένα αντιβιοτικό, δίνοντάς του διάφορα ονόματα – αυτοκίνητο, δύναμη, χρήμα. Και όσο περνούσαν τα χρόνια, τόσο πιο πολύ η αποκοπή μεταμορφωνόταν σε κριτική και όσο αυτή δυνάμωνε, τόσο πιο αποκομμένοι γινόμασταν. Έτσι, δημιουργήθηκε στο ενεργειακό μας σύστημα ένα σημείο όπου όλα μπορούν να συναντηθούν σε ειρήνη – το Du Mai 26.

 

μοιράστε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email