Ημικρανίες

Ένα πρόβλημα που οι περισσότεροι αντιμετωπίζουμε αρκετά συχνά στη ζωή μας.
Ημικρανίες: Υπερένταση που επηρεάζει τις κρανιακές αρτηρίες και τα νεύρα με επεισόδια έντονου πονοκεφάλου που συχνά συνοδεύεται από ναυτία, εμετό και διαταραχές της όρασης. Η συναισθηματική εικόνα δηλώνει, υποσυνείδητη αντίσταση στη φυσιολογική ροή της ζωής που δημιουργεί ενόχληση και πόνο. Συνήθως παρατηρείται σε τελειομανείς και σε αυτούς που έχουν υψηλά ιδανικά, που σπρώχνουν τον εαυτό τους πέρα από τα όρια και δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν πιστεύοντας εντούτοις ότι οι άλλοι τους πιέζουν.
Εφαρμόζουμε τεχνικές στα αντανακλαστικά του κεντρικού νευρικού συστήματος, ιδιαίτερα του εγκεφάλου που βρίσκονται στο σαρκώδες μέρος και τα νύχια όλων των δακτύλων των ποδιών και του ηλιακού πλέγματος που βρίσκονται στις καμάρες αμέσως κάτω από το σαρκώδες μέρος του μεταταρσίου στο κέντρο και των δύο ποδιών, για να χαλαρώσουν τα νεύρα και να απελευθερωθεί ο εγκέφαλος από την πίεση. Δουλεύουμε στα αντανακλαστικά των ματιών στο σαρκώδες μέρος του 2ου και 3ου δακτύλου, του αυχένα στη βάση όλων των δακτύλων και των ώμων κάτω από τη βάση του μικρού δακτύλου, για ανακούφιση από την πίεση, για καθαρή σκέψη και διαίσθηση.
Άλλες προτάσεις για ανακούφιση του συμπτώματος.
Ανοίξτε και τεντώστε όλα τα δάκτυλα των ποδιών για να δημιουργήσετε χώρο στη σκέψη.
Βάλτε παγοκύστη στο μέτωπο και στο πίσω μέρος του κεφαλιού για να καλμάρετε την ένταση.
Ξαπλώστε με τα πόδια πιο πάνω από το επίπεδο του κεφαλιού, πάρτε βαθιές αναπνοές, κρατήστε τον αέρα όσο μπορείτε και εκπνεύστε.
Σκοτεινιάστε το δωμάτιο και δημιουργήστε ένα ήρεμο περιβάλλον.
Εισπνεύστε αιθέριο έλαιο δυόσμου για να καθαρίσει το μυαλό.

μοιράστε