1ο Ενεργειακό Κέντρο – Muladhara

Νόημα «Ρίζα» «Βάση» και «Στήριγμα»
Χρώμα Κόκκινο

Αίσθηση Όσφρηση

Στοιχείο Γη

Φωνήεν Ου

Ήχος LAM

Θέση Στη βάση της σπονδυλικής στήλης, στον κόκκυγα

Αντίστοιχα μέρη του σώματος Οστά, Δόντια, Νύχια, Γόνατα, Σπονδυλική στήλη, Μέση, Νεφρά, Κόλον, Ιερό Οστό, Κόκκυγας, Ουροδόχος Κύστη, Προστάτης Αδένας, Πρωκτός

Αντίστοιχοι Αδένες Επινεφρίδια

Αιθέρια Έλαια Γαρύφαλλο, Πατσουλί, Μοσχοκάρυδο, Κανέλλα, Κόκκινο Θυμάρι, Μαύρο Πιπέρι, Τζίντζερ

Θετικός Οραματισμός Οραματιστείτε ένα κόκκινο, φωτεινό ήλιο που ανατέλει και σας γεμίζει ζωντάνια

Αναπνοή Εισπνοή αργά από τη μύτη σας στην κοιλιά σας. Κρατήστε την αναπνοή σας και συσπάστε το σφιγκτήρα σας όσο δυνατότερα μπορείτε 7 φορές. Χαλαρώστε και εκπνεύστε από το στόμα.

Ορυκτά Γρανάδα, Αιματίτης, Αχάτης Μαύρος, Όνυχας, Καπνίας, Μαύρη Τουρμαλίνη, Οψιδιανός, Κόκκινος Ίασπις

Πολύτιμοι Λίθοι Ρουμπίνι

Αυτό το ενεργειακό κέντρο μας ενώνει με τον φυσικό κόσμο.

Από εδώ δραστηριοποιούνται και εκφράζονται οι βασικές μας ανάγκες, όπως είναι η επιβίωση και η θέληση για ζωή. Μας δίνει τη δύναμη να αποδεχτούμε τον ρόλο μας επάνω στη Γη και τη δύναμη για να τον κάνουμε πράξη. To τσάκρα της βάσης είναι αυτό που θα στηρίξει την οποιαδήποτε απόφασή μας στη ζωή, από την υλική εξασφάλιση μέχρι την επαφή μας με την ενέργεια κουνταλίνη. Μας δίνει το θάρρος να υπερασπίσουμε τον εαυτό μας, να βάλουμε στόχους, να τους διεκδικήσουμε και να τους πετύχουμε.

Όταν το κέντρο βάσης δυσλειτουργεί, αγκιστρωνόμαστε με κατακτητικές επιθυμίες σε καταστάσεις, πρόσωπα και πράγματα, χωρίς να μπορούμε να διακρίνουμε αν είναι θετικά για εμάς. Η δυσαρμονία αυτού του κέντρου επιφέρει δυσκολία στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας και δημιουργεί ξεσπάσματα θυμού και βίας που εναλλάσσονται με έντονα συναισθήματα μοναξιάς και απώλειας.

Στο κέντρο βάσης αποθηκεύονται οι φόβοι που έχουν να κάνουν με διάφορες μορφές θανάτου (σωματικός θάνατος, χωρισμός, απόρριψη).

μοιράστε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email