Πανσέληνος στον Αιγόκερω – Το μαργαριτάρι της ψυχής

Η Πανσέληνος στον Αιγόκερω έρχεται φέρνοντας τη δικαίωση σε αυτόν που δούλεψε σκληρά. Προσφέρει την ανταμοιβή σε αυτούς που κοπίασαν, σε όποιον τομέα και αν το έκαναν.

Αν δε δείτε άμεσα το αποτέλεσμα που ποθείτε, μείνετε επικεντρωμένοι και θα έρθει. Μείνετε σε εγρήγορση, σαν τον ιχνηλάτη που ψάχνει το μονοπάτι. Η ποιότητα της σταθερότητας θα σας βοηθήσει να το ανακαλύψετε και να οδηγηθείτε στην κορυφή. Είναι σημαντικό όμως, για να μπορέσετε να συνεχίσετε σε αυτήν την πορεία, να αναγνωρίσετε το κρυφό μαργαριτάρι, γιατί, αν ο στόχος, ο οποιοσδήποτε στόχος, αποκοπεί από την ψυχή, δε μένει τίποτα άλλο, παρά υλισμός, που, όχι μόνο δεν τρέφει, αλλά μεταμορφώνεται σε αδηφάγο κτήνος που θέλει κι άλλο, κι άλλο…

Ο σκοπός, λοιπόν, δεν είναι η ύλη, αλλά το πνεύμα.

Σε αυτήν την Πανσέληνο, καλείστε να δείτε δυσλειτουργικές συμπεριφορές του παρελθόντος. Φανταστείτε τώρα ότι αυτές οι δυσλειτουργικές συμπεριφορές έχουν στο χρόνο ισχυροποιηθεί, έχουν δημιουργήσει ισχυρά μοτίβα συμπεριφοράς και επηρεάζουν, εν τέλει, όλο σας το χαρακτήρα.

Αυτοί είναι λοιπόν οι δεσμοφύλακες του μαργαριταριού, βαπτισμένοι από το ίδιο το σύστημά σας.

Το σεντούκι όπου φυλάσσεται το μαργαριτάρι είναι η προσωπικότητά σας.

Το μαργαριτάρι είναι η ψυχή σας.

Αυτά τα τρία στοιχεία, αλληλοεπιδρούν και δημιουργούν αυτό που ζείτε – το τι υλοποιείται τελικά στη ζωή σας, εξαρτάται από τις ισορροπίες αυτών.

Αναγνωρίσαμε ως ενέργεια πως το πιο πολύτιμο είναι η ψυχή. Ψάξαμε κάπου να την κρύψουμε, ώστε να μη μολυνθεί. Την τοποθετήσαμε στα έγκατα της ύπαρξής μας – μας φάνηκε το πιο ασφαλές – στην προσωπικότητά μας , που μεταμορφώθηκε στο σεντούκι, για να προστατεύσει το μαργαριτάρι μας. Έγινε, με τον καιρό, τόσο καχύποπτο το συγκεκριμένο κομμάτι της προσωπικότητας που ανέλαβε τη φύλαξη, ώστε σταδιακά μεταμορφώθηκε σε Σκιά, ώστε κανείς να μη μπορεί να το βρει. Έβαλε τους δεσμοφύλακες, στήνοντας μέσα από αυτούς συμπεριφορές, που θεωρούσε ότι εξασφάλιζαν την προστασία του μαργαριταριού, καθώς είχαν δυνατότητες παραπλάνησης του «εχθρού». Έτσι, όλη η ενέργεια στράφηκε προς τα έξω, για να μπορεί να είναι πάντα σε ετοιμότητα σε σχέση με τον «εχθρό», ώσπου η ζωή έγινε πόλεμος, ξεχάστηκε ο λόγος όλης αυτής της διαδικασίας, ξεχάστηκε η ψυχή.

Σε αυτήν την Πανσέληνο, στρέφεστε προς τα μέσα, ώστε να αναγνωρίσετε τους δεσμοφύλακές σας. Ήρθε η ώρα να απελευθερωθείτε από αυτούς, ήρθε η ώρα να γίνετε συνειδητοί σε σχέση με τη Σκιά σας. Μπορείτε τώρα να ενωθείτε με το μαργαριτάρι, την πεμπτουσία της ψυχής και, ναι, εν τέλει, να δείτε το μονοπάτι που θέλετε να πάρετε.

Αυτή η Σελήνη θέλει συνειδητή προσπάθεια, ώστε να απομακρυνθεί από εμάς το τοξικό περιβάλλον που στήσαμε και ζούμε σε αυτό, είτε εσωτερικό, είτε εξωτερικό.

Μη φοβηθείτε να καλωσορίσετε αυτό το Φεγγάρι με ενθουσιασμό, γιατί σας παρέχει την απαιτούμενη ωριμότητα για να πάρετε την ευθύνη σας, στο πώς αντιμετωπίζετε τη ζωή σας, την ψυχή σας….εσάς.

μοιράστε